Алексиев и Учиков се окичиха с бронз на Световното клубно първенство


Алексиев и Учиков се окичиха с бронз на Световното клубно първенство

1260 0

Волейболните национал Тодор Алексиев и Николай Учиков изведоха тима си UPCN (Сан Хуан) до бронзовите медали от Световното клубно първенство в Бетим (Бразилия). Двамата българи се оказаха в основната на страхотния обрат, който шампионът на Аржентина и Южна Америка направи срещу иранският Пейкан (Техеран), с национала Николай Николов, от 0:2 до крайното 3:2 (-21, -22, 20, 23, 14).

По този начин отборът на UPCN спечели третото място на клубния Мондиал за втора поредна година. Ники Николов и съотборниците му пък останаха 4-и. В момента се играе големият финал между домакините от Сада (Крузейро) и руския гранд Зенит (Казан) с либерото Теодор Салпаров.

Срещата беше доста оспорвана и равностойна и продължи почти два часа и половина. Иранците имаха известно предимство в първите два гейма, които успяха да спечелят, но в последствие UPCN успя да стигне до пълен обрат.

Николай Учиков (1 блок и 51% ефективност в атака) и Тодор Алексиев (2 блока и 50% ефективност в атака) станаха най-резултатни за UPCN с по 22 точки за победата. От друга страна Ники Николов игра стабилно за Пейкан и завърши с 11 точки (2 блока и 64% ефективност в атака). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички