Сърбия наказа българските грешки и продължава уверено към 1/2-финалите на Евроволей 2017


Сърбия наказа българските грешки и продължава уверено към 1/2-финалите на Евроволей 2017
Снимка: cev.lu

7735 0

Националният отбор по волейбол на България загуби 1/4-финалния си мач от Европейското първенство по волейбол в Полша от Сърбия с 0:3 (21:25, 22:25, 26:28). Момчетата на Пламен Константинов имаха много неточности в играта си, с което подариха победата на противника си. И във втория, и в третия гейм "лъвовете" повеждаха в началото, но след това допускаха нелепи грешки, които им костваха класиране сред най-добрите четири.

Един от големите длъжници на "трикольорите" бе Цветан Соколов, който отново не демонстрира нивото на игра, което показва в италианското първенство. Грешките от начален удар отново тормозеха представителния ни тим, а отличната игра в защита на "плавите" също бе от ключово значение в днешния ден. 

Западните ни съседи продължават към 1/2-финалите без загубен гейм, а там техен противник ще е тимът на Германия.

Първи гейм

Срещата започна по прекрасен начин за Сърбия, като с три успешни атаки те поведоха с 3:0. Българският тим изравни резултата при 7:7 след грешка от атака на Ковачевич и троен блок срещу Петрич. Успешна атака на Сречко Лисинац доведе до първата техническа пауза в гейма. Успешна атака на Петрич, блокада срещу Розалин Пенчев и грешка до мрежата на Братоев направи резултата 12:9 и Пламен Константинов взе първа почивка. Нов успешен блок на Сърбия, този път срещу Соколов увеличи още аванса на противника ни. "Плавите" запазиха аванса си до втората техническа пауза - 12:16. Играта в българското поле се разпадна след втората техническа пауза и последва втора пауза за "лъвовете" при 14:19. Цветан Соколов изстреля два страхотни сервиса, които помогнаха на тима ни да организира атаки и да намали до 19:21, което накара Никола Гърбич да вземе пауза. Безгрешната атака на Сърбия им гарантира първата част в мача след 21:25.

Втори гейм

Втората част стартира добре за нашия тим, който поведе с 2:0 и 3:1 след успешни атаки на Виктор Йосифов и Цветан Соколов. Играта на Соколов потръгна във втория гейм и поведохме със 7:3. Никола Гърбич пръв посяга към почивките. Веднага след паузата Ковачевич атакува в мрежата и първата техническа пауза е за нашия тим - 8:3. Силна игра на начален удар от страна на Сърбия затрудни посрещането ни и постепенно западните ни съседи стопиха преднината ни и обърнаха развоя на гейма при 11:12. Втората техническа пауза дойде при 14:16 в полза на Сърбия. Веднага след паузата противниците ни взеха още една точка и националният селекционер взе почивка. До края на гейма националният ни тим опита да изравни играта, но без успех - 22:25.

Трети гейм

Отлична игра в защита в началото на гейма на Теодор Салпаров и добра игра в близост до мрежата помогнаха за аванс от две точки за нашия тим, който се запази до първата техническа пауза - 8:6. Отново обаче сърбите наложиха своето темпо на игра, заложиха на по-силния сервис и при 9:11 взеха резултата в свой ръце. Атака в аут на Лубурич и успешна такава на Соколов върнаха аванса ни от две точки при 14:12. Отново непростима грешка на Соколов и ас на Петрич за 15:14, а носена топка на Скримов доведе до втора техническа пауза за Сърбия - 16:14. С добра игра в атака на българския диагонал и Ники Пенчев наваксахме изоставането си, а с ас на Николай Николов поведохме с 20:18. Две грешки от сервис на "плавите" помогнаха на тима ни да поведе с 23:21. Атака в аут на Лубурич доведе до 24:22, но успешна атака на Ковачевич и нова безобразна грешка на Соколов изравниха резултата. В края на гейма Ковачевич заби две поредни топки от зона четири и поведе тима си напред при 25:26. След 26:28 в третия гейм сърбите затвориха мача и се класираха за 1/2-финалите на Евроволей 2017.

Преди мача

Тимът на България продължава участието си на Евроволей 2017. "Лъвовете" допуснаха поражение на старта на турнира от Русия, но след това записаха три поредни победи - над Испания, Словения и Финландия. Играчите на Пламен Константинов демонстрираха слабости във вчерашния мач със "Суоми" в първия гейм, но след това демонстрираха истинската си мощ и буквално прегазиха опонента си.

Сърбия от своя страна е един от най-добре представящите се тимове в надпреварата. В деня на откриването "плавите" шокираха домакина Полша с 3:0 на стадиона във Варшава. Западните ни съседи лесно спечелиха оставащите си две срещи в групата и заслужено излезнаха като победители от нея.

Състави:

България: Братоев, Р. Пенчев, Йосифов, Н. Пенчев, Николов, Соколов, Салпаров - либеро

Сърбия: Лисинац, Подрасчанин, Ковачевич, Йовович, Лубурич, Петрич, Росич - либеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички