Русия прегази България на старта на Евроволей 2017


Русия прегази България на старта на Евроволей 2017
Снимка: cev.lu

5060 0

Отборът на България стартира с поражение участиети си на Евоволей 2017 в Полша. Момчетата на Пламен Константинов бяха надиграни от Русия с 0:3 (23:25, 20:25, 19:25).

"Сборная" бе по-добрият отбор в залата в Краков и заслужено спечели срещата. "Лъвовете" демонстрираха игра на приливи и отливи, което прекрасно бе използвано от момчетата на Сергей Шляпников. Много силен мач за "трикольорите" направи 22-годишния Розалин Пенчев.

Първи гейм

Първата точка в мача бе на сметката на България след чудесен двоен блок на Николай Николов и Цветан Соколов. Равенството в мача се запази до 2:2 преди Русия да спечели три поредни точки при силния сервис на Максим Михайлов и Пламен Константинов да вземе първа почивка. До първата техническа пауза играчите на Сергей Шляпников увеличиха аванса си до 3:8.

Добре насочени начални удари и две блокади доближиха "лъвовете" на две точки от Русия - 12:10. Последва обаче нова серия от начални удари на Максим Михайлов и при 15:10 Пламен Константинов бе принуден да използва и втората си почивка. Последва обаче добра серия и на българския диагонал Цветан Соколов, като след тройна българска блокада и атака на Георги Братоев, разликата бе стопена до 14:15 и Шляпников също прибегна до таймаут.

В края на гейма България демонстрира добра защита и успя да обърне резултата в гейма в своя полза, като тимът ни поведе с 20:19 и 21:20. "Сборная" взе първата част в свои ръце при 21:22 след нови два отлични сервиса на Михайлов. Сервис в аут на Розалин Пенчев донесе геймбол на Русия при 23:24 и след двоен удар на Георги Братоев, първият гейм отиде на сметката на българския опонент.

Втори гейм

Втората част започна по-добре за Русия, като те поведоха с 0:2 и 2:6 след чудесна игра на блокада. Момчетата на Сергей Шляпников запазиха аванса си до първата техническа пауза - 4:8. До второто техническо прекъсване българските лъвове не успяха да намалят изоставането си. Руснаците продължаваха смело да залагат на началния си удар, но и добрите изяви в защита, особено на либерото Мартюнук, правиха впечатление. 

Пламен Константинов прибегна до нова 30-секундна почивка, след като преднината на руснаците се увеличи на 5 точки при 13:18. Посрещачът на противника ни - Волков, продължаваше да тормози защитата ни с техничните си отигравания, които остават неразгадани от "трикольорите".

След почивката българският тим спечели три поредни точки и се доближи до опонента си, но последваха три поредни и от отбора на Русия, което доведе до втора пауза за Пламен Константинов при 16:21. До края на гейма България не успя да навакса изоставането си и загуби и гейм №2 след 20:25.

Трети гейм

След задължителната 10-минутна почивка между втория и третия гейм, играта бе подновена. Началото бе равностойно, като равенството се запази до 3:3. Последва нов подем в играта на Русия и първата техническа пауза дойде на тяхна сметка при 6:8.

След прекрасна игра в близост до мрежата на Николай Николов изравнихме за 8:8, а след добри изяви и на Розалин Пенчев поведохме при 12:11. Втората техническа пауза дойде при 14:16 за Русия, след като реализираха три поредни точки от 14:13. Постепенно руснаците натрупаха преднина от 4 точки при 17:21, която бе запазена и до края на мача, който завърши след 19:25.

Преди мача

Отборът на България стартира днес участието си на Европейското първенство по волейбол. Играчите на Пламен Константинов се изправят пред най-голямото си препятствие в Група С още на старта - Русия. "Сборная" е с подмладен състав, който трябва да се обиграе до Олимпийските игри в Токио през 2020, като това е първи голям турнир за "новия" отбор на Русия.

България от своя страна ще разчита на четирима от най-опитните си играчи в последните години, а именно капитанът Виктор Йосифов, Николай Николов, Тодор Алексиев и Теодор Салпаров.

Преди заминаването на отбора за Краков селекционерът на "лъвовете" разкри, че тимът е в добра форма и ще се борим за участие във финалната четворка. 

Срещата България - Русия може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ HD.

Състави:

България: Братоев, Соколов, Н. Пенчев, Р. Пенчев, Йосифов, Николов - Салпаров - либеро.

Русия: Бережко, Волков, Куркаев, Гранкин, Михайлов, Волович - Мартюнук - либеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички