Франция удари тежко България на старта на Световната лига


Франция удари тежко България на старта на Световната лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3134 0

Българският национален отбор по волейбол започна слабо кампанията си в тазгодишната Световна лига, след като загуби с 0:3 (23:25, 15:25, 22:25) от европейския шампион Франция.

"Петлите" спечелиха срещата с отличното си представяне в защита и добрия начален удар, който разби колебливото посрещане на "лъвовете".

Пламен Константинов заложи на Розалин Пенчев и Сеганов в стартовия си състав, но и двамата не се представиха на ниво, въпреки че в първия гейм благодарение на добрата игра на блок, българите имаха шанс да спечелят.

В третия гейм в игра се появиха Братоев и Скримов, но и това не успя да промени крайния изход на двубоя, като Франция беше без големия си лидер Ървин Нгапет.

ПЪРВИ ГЕЙМ

"Лъвовете" поведоха с 2:1 в самотто начало, но Льо Ру затрудни сериозно посрещането на българите, а Франция поведе с 6:2. Той прати 5-ия си пореден начален удар в аут, но до първата техническа пауза България не съумя да намали сериозно аванса на европейския шампион - 8:4.

България можеше да намали разликата само на две точки при 11:8, но Йосифов беше хванат на блок - 12:8. Николов намали за 13:11 в полза на "петлите", а в следващото разиграване Пенчев не успя да завърши по правата и да намали допълнително резултата - 14:11. С добри изяви в защита обаче "лъвовете" успяха да намалят до 15:16 преди втората техническа пауза.

Геймът вървеше точка за точка, докато не настъпиха финалните минути. След като двата отбора играха при 18:18, "петлите" отново разбиха защитата на българите, а това доведе и до лесни точки от блок за европейските шампиони - 18:21 и таймаут за Пламен Константинов.

Французите поддържаха аванса до 23:20, след което обаче българите направиха добра серия в атака, а Скримов направи силна серия от сервиси - 23:23. В този момент обаче Франция записа успешно напапдение, а след това и блок аут за 23:25. 

ВТОРИ ГЕЙМ

В началото на гейма българите вървяха точка за точка срещу класния си съперник, но с поредните страхотни изяви в защита Франция дръпна с 5 точки при 10:16, а след ново спасяване Клемено реализира с пусната опка - 10:16.

Прекъсването не промени нищо, като посрещането и защитата на националния ни тим тотално се пропукаха, а след ас за 10:18 Константинов взе втория си таймаут в гейма. То също не помогна, като Буе продължи да мъчи родното посрещане, но Соколов с трудна, но успешна атака успя да прекрати серията на Франция при 11:20. Константинов реши да пусне в игра Тодор Скримов и Георги Братоев за оставащите точки, за да загреят за третия гейм. Иначе частта приключи при 15:25 в полза на европейските първенци.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Промените в състава на Пламен Константинов дадоха резултат, като България заигра с по-добри нападения. Двата отбора се захапаха от самото начало и се оттеглиха на първа почивка при 7:8 в полза на Франция след грешка в нападение на Цветан Соколов.

Двата отбора продължиха в същия ритъм и имаха много успешни нападеня, но при 15:15 Ники Николов успя да направи страхотен блок, с което осигури първи аванс на България при някоя от техническите паузи - 16:15.

Отново около 20-ата точка обаче България се пропука. Франция успя да обърне резултата, като грешка на Братоев позволи на "петлите" да поведат с 21:23 - таймаут Константинов. Мощна атака на Цветан Соколов намали резултата, но атака по диагонала на Клемено даде две точки за затваряне на мача на Франция. С ас Франция спечели с 22:25.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През миналия сезон България се представи много слабо в турнира, записвайки едва 1 победа и 11 загуби. През този сезон обаче Пламен Константинов разполага с почти всички топ състезатели на страната ни, а очакванията са за силно представяне още срещу Франция.

"Петлите" са без част от най-добрите си състезатели, като най-голямата звезда на тима - Ървин Нгапет няма да играе. Извън отбора са Антонен Рузие (отказал се) и Кевин Тили (контузия).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЪЛГАРИЯ: Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Цветан Соколов, Георги Сеганов, Владислав Иванов.

ФРАНЦИЯ: Бенжамен Тонюти, Стефан Бойер, Жулиен Линеел, Тревор Клевено, Кевин Льо Ру, Никола Льо Гоф - Ження Гребеников-либеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички