Ето ги съперниците на България във втората фаза на Световното по волейбол


Ето ги съперниците на България във втората фаза на Световното по волейбол
Снимка: http://italy-bulgaria2018.fivb.com/en/

8699 0

Националният отбор на България остана на трета позиция в група "D" на Световното първенство по волейбол, на което сме домакини с Италия. Играчите на Пламен Константинов останаха с три победи и две загуби, като настоящият шампион Полша и Иран финишираха преди представителния ни тим.

В следващата фаза "трикольорите" се местят в столичната зала "Арена Армеец", където съперници в групата ще им бъдат САЩ, Иран и Канада.

До тази тежка за България група се стигна, след като американците спечелиха най-трудната група на Мондиал-а - тази в Бари, от където си тръгнаха с 5 победи от 5 мача. В същия поток остава и тима на Иран, който зае второто място в групата във Варна, а последният тим, който допълва тази група G е Канада. "Кленовите листа" завършиха 4-и в групата в Русе, след като по-рано днес отстъпиха на Франция с 1:3.

Регламентът на Световното първенство гласи, че във втората групова фаза тимовете ще запазят пълните си показатели от първата групова фаза. Така след изиграването на петте мача от групите, класирането преди старта на мачовете от група "G" в София изглежда по следния начин:

Група G:

1. САЩ - 5 мача, 5 победи, 0 загуби, 15 спечелени гейма, 5 загубени, 13 точки

2. Иран - 5 мача, 4 победи, 1 загуба, 12 спечелени гейма, 7 загубени, 11 точки

3. България - 5 мача, 3 победи, 2 загуби, 11 спечелени гейма, 6 загубени, 9 точки.

4. Канада - 5 мача, 3 победи, 2 загуби, 11 спечелени гейма, 7 загубени, 9 точки.

За да се класира напред България трябва да спечели група "G" или да е на второ място и да се надява, че ще попадне в двата най-добри втори тима от следващата фаза на турнира! Мачовете се подновяват на 21-и септемвмри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички