България допусна изумителен обрат в тайбрека и загуби от Сърбия


България допусна изумителен обрат в тайбрека и загуби от Сърбия
Снимка: http://www.volleyball.world

26104 0

Българският национален отбор по волейбол загуби от Сърбия в мач от турнира Лигата на нациите в „Арена Армеец“. Националите ни допуснаха поражение с 2:3 (17:25, 25:23, 25:23, 21:25, 14:16), като в последния пети гейм допуснаха обрат, въпреки че водеха с 5 точки. 

България направи слаб първи гейм, като единственото положително бе до първото техническо прекъсване, на което се оттегли с 3 точки преднина. Неубедителната игра на българите в атака обаче, както и сервис, помогна на сърбите да направи обрат и да затвори първия гейм - 17:25. Вторият гейм бе много труден за българите, но те показаха характер в края и успяха да осъществят обрат за 25:23. Голямата разлика бе блокадата, както и подобряване на атаката - от 15 атаки 14 бяха реализирани, което се постига много трудно.

Скримов записа много силен трети гейм, в който записа много важни точки за обрата в геймовете. Отново при същия резултат, като при втория гейм, 25:23, националите ни затвориха гейма. Атаката на тима продължи да е на ниво, като Сърбия ни превъзхождаше единствено при блокадата. Розалин Пенчев започна в състава на България на мястото на Валентин Братоев в началото на 4-ия гейм. Това обаче изглежда не повлия добре на играта на "лъвовете", като още при второто техническо прекъсване сърбите си осигуриха преднина от 3 точки, която не изпуснаха докрай, въпреки усилията на нашите момчета в края на гейма. В тайбрека националите ни започнаха много добре и дръпнаха с 10:5, но след това влязоха в серия от 1:5 точки за сърбите, която се оказа пагубна, след което и не се възползваха от два мачбола.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Българският тим започна добре срещата и успя да дръпне в резултата със 7:3 след добри изяви на Йосифов на блок и грешка на сърбите. След лошо посрещане от наша страна, а след това атака, осъществена през центъра от Йосифов - националите ни се оттеглиха при резултат 8:5 при първото техническо прекъсване.

Момчетата на Пламен Константинов допуснаха обрат, след като водеха с 9:6. Сърбите направиха 4 последователни точки. Преди второто техническо прекъсване националите ни успяха да направят още две точки, докато сърбите се оттеглиха с преднина от 5 точки. Най-големият проблем за нашият тим е организирането на атаки, заради което и играта между двете прекъсвания претърпя крах. За 13:17 "лъвовете" успяха чрез Учиков да направят добра атака, но след това сервис в аут блок аут приближиха Сърбия до това да спечели първия гейм. Сръбският тим успя да увелили преднината си до 10 точки - 24:14, като "лъвовете" взеха следващите три точки най-вече заради добър сервис на Сеганов. Това обаче не бе достатъчно и Сърбия затвори гейма - 17:25.

ВТОРИ ГЕЙМ

Отново вдъхновяващо начало за националите ни. Добър сервис на Скримов и атака на Валентин Братоев за 3:1. Сърбите сбъркаха два пъти на сервис, а нашият тим няколко пъти се защити добре и с атака по диагонала на Скримов резултатът стана 7:3. Сръбският тим направо две последователни точки, но след бъркана топка националите ни се оттеглиха при 8:5.

По същия сценарий, както и в първата част, националният ни тим допусна обрат и резултатът стана 9:10. След прекъсване, поискано от Константинов, пайп на Братоев и резултатът се изравни. Лош сервис на Скримов и след това лошо посрещане даде шанс на сърбите да поведат с две точки. Те запазиха тази преднина до второто техническо прекъсване - 14:16.

В края на гейма, точно в правилния момент, българите съумяха да обърнат играта и стигнаха до геймбол при 24:23 след атака на Гоцев през центъра, а отново негова атака донесе и победната точка за край на гейма. 

ТРЕТИ ГЕЙМ

Българският тим показа вдъхновение след изравняването на геймовете, като началото бе завързано и вървеше точка за точка. Ключовият момент бе при 6:7, когато първо бе отсъдена точка за нашия тим, но съперникът оспорва, което показа, че няма блок. След това и Константинов поиска заради докосване на мрежата, но такова нямаше и точката отиде при Сърбия - 6:8.

Националите ни все така не успяваха да затруднят особено със сервис, но след пайп на Валентин Братоев и успешна атака на Скримов - българският тим поведе с една точка 14:13. С още две много добри атаки на Скримов и се оттегли на второто техническо прекъсване с лека преднина - 16:15. Георги Братоев влезе на игрището, за да изпълни сервис, но не изпълни задачата си и прати топката в мрежата, след това обаче и сърбите сгрешиха - 19:17. Възпитаниците на Константинов обаче изпуснаха преднината си и допуснаха изравняване за 22:22 след атака на Скримов в аут. И с малко късмет Учиков спечели следващата точка, а силен сервис на Скримов увеличи преднината отново с 2 точки - 24:22. Отново Учиков показа ефективност и затвори гейма - 25:23.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Сръбският тим си осигури преднина от 2 точки още от самото начало и в началото държеше инициативата. След атака на Пенчев в аут резултатът стана 3:6, но постепнно се върнаха в мача. При резулат 5:7 за сърбите, те допуснаха грешки след блок аут и сервис в мрежата, с което нашият тим изравни резултата. След това последва атака в аут на Лисинац и въпреки оспорването, точката е за "лъвовете" - 8:7.  

След неосъществени атаки и топка на Учиков в аут, сърбите успяха да обърнат резулата в своя полза и да увеличат преднината си на три точки - 11:14. До второто техническо прекъсване Сърбия запази преднината си и се оттегли при резултат 13:16. След прекъсването противниковият отбор направи 3 последователни точки за 13:19. Три поредни сервиса в аут от двата отбора за 15:20. Йосифов записа ас и намали до 16:20.  Българският тим направи три поредни блокади и съкрати разлика до две точка - 19:21. Ас на Сегамов за 20:21, но топка в мрежата при следващия сервис отново върна преднината от 2 точки. Няколко грешки от сервис от двете страни и въпреки усилията на нашите момчета, Сърбия запази преднината си и вкара мача в тайбрек.

ПЕТИ ГЕЙМ

Сервис в дълбок аут на сърбите и отлична атака на Братоев за 4:2. България показа много добра игра и с много концентрация и отлична атака, както и силен сервис на Вальо Братоев оигуриха преднина от 4 точки - 8:4. Пайп на Братоев и ас на Йосифов за 10:5. Тежки минути за националите ни, които допуснаха три поредни точки след спорно решение на съдията след оспорване за 10:7. Учиков изпрати след това топката в аут, но Ивович спря серията си сам със сервис в мрежата - 11:8. Още две точки за сръбския тим и намали разликата само на 1 точка. Гоцев с успешна атака през центъра за 12:10. България стигна до два мач бола, които обаче бяха изпуснати и сърбите бързо се възползваха, за да обърнат до 14:15 и се възползваха още при първата възможност, за да затворят мача. 

Стартов състав: Светослав Гоцев, Николай Учиков, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов. либеро: Теодор Салпаров

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Възпитаниците на Пламен Константинов влизат в двубоя с два успеха, които завоюваха в Китай – срещу домакините и Аржентина. Националите ни отстъпиха пред отбора на САЩ. Сърбите са без Александър Атанасийевич и Марко Подрасчанин, докато Пламен Константинов може да разчита на 14 играчи, които пътуваха и до Китай. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички