Братоев: Непостоянната игра е за отборите без претенции, а ние имаме

"Всяка една победа носи позитиви, които остават в главата и когато знаеш, че един път си направил нещо, това помага в тежки ситуации. Да знаеш, че можеш да го повториш".

Това заяви разпределителят на България Георги Братоев след страхотната победа над Бразилия в Световната лига във Варна снощи.

Константинов: Победата е за момчетата, за да си повярват

"Тази победа е най-вече за момчетата, за да си повярват". Това обяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов...

"Според мен това лице трябва да го показваме във всеки мач, но не във всеки мач се получава. Виктор каза, че трябва да търсим постоянство в играта. Играта на приливи и отливи е присъща за отборите, които нямат претенции, а ние имаме. Трябва да се опитаме да задържим нивото и ритъма на игра, а резултатите ще дойдат сами", добави той.

"Постоянството зависи най-вече от тренировъчния процес. Ако успяваме да се справяме добре в тренировките, е логично и на мачовете да играем добре", смята Братоев.

Според него отборът няма право да се оправдава с умората, тъй като феновете в залата са отделили от средствата си, за да ги подкрепят.

"Умора има и при нас и при тях, но всеки път, когато излизаме с националната фланелка, умората е едно оправдание, което нямаме право да използваме. Днес имаме 4-5 хил. зрители в залата. Тези хора са отделили от собствените си средства, за да дойдат и да ни гледат. Ние нямаме право на никакви извинения", категоричен е националът.

Още по темата

Please select answer!