Бойко Борисов посети волейнационалите ни и разкри дадената сума за Световното


Бойко Борисов посети волейнационалите ни и разкри дадената сума за Световното
Снимка: БГНЕС

2086 0

Министър-председателят на България Бойко Борисов посети националите ни волейбол във Варна. Избраниците на селекционера Пламен Константинов стартираха участието си на големия форум с победа 3:0 срещу Финландия във Варна, а следващото им изпитание е срещу Иран. България е домакин на Мондиала от 9 до 30 септември заедно с Италия.

"Имайте предвид че децата ви гледат, ставате символи, пример за подражание и сте изключително важни. Руснаците се хвалиха с организирането на Световното по футбол, а в момента 3 световни правим едновременно - по волейбол, по художествена гимнастика, по гребане. Бил съм спортист, знам колко е важна концентрацията", каза премиерът Борисов пред волейнационалите ни. 

За провеждането на Световно първенство по волейбол у нас Министерският съвет е дал 500 000 долара. Общата сума на изплатените от правителството средства за провеждането на първенството в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара. Над 350 милиона са отпуснати за изграждане на спортна инфраструктура в цялата страна. Положихме много воля и сега имаме зали в София, Русе, Шумен, Сливен, Стара Загора. За да се стигне до тук, са необходими много усилия. Шефовете на световните асоциации са тук, олимпийския комитет“, заяви още министър-председателят.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички