Зверев пречупи Шарди след пет сета в Мелбърн


Зверев пречупи Шарди след пет сета в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Gulliver

832 0

Поставеният под номер 4 в основната схема Александър Зверев се класира за трети кръг на Откритото първенство на Австралия след петстетов успех над Жереми Шарди – 7-6 (5), 6-4, 5-7, 6-7 (8), 6-1. Талантливият германец спечели откриващия сет след оспорван тайбрек и това го окрили, за да поведе с две части на съперника си и да е близо до крайната победа.

Французинът обаче не бе казал последната си дума в двубоя и след два драматични сета възстанови равенството на корта, като в четвъртата част той на свой ред триумфира след здрава битка в тайбрека. 31-годишният тенисист хвърли много усилия, за да се завърне в мача и това оказа своето влияние в петия сет.

По-младият от двамата Зверев пое контрола върху играта над изтощения си противник и спечели категорично решителната част след 6-1 гейма. В следващия кръг шампионът от Мастърса в Лондон ще се изправи срещу участващия с „уайлд-кард“ представител на домакините Алекс Болт, който надигра друг французин в лицето на Жил Симон в пет сета – 2-6, 6-4, 4-6, 7-6 (8), 6-4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички