Зверев надви Тиафо за титлата във Виена


Зверев надви Тиафо за титлата във Виена
Снимка: Getty Images

947 0

Германският тенисист Александър Зверев спечели титлата от турнира от сериите АТП 500 във Виена, след като победи американеца Франсис Тиафо със 7-5, 6-4 във финала на надпреварата. Зверев, който се намира в отлична форма след края на Уимбълдън и вече има 25 победи срещу едва 2 загуби в този период, бе много солиден на сервис в днешния мач, като спечели 80 процента от точките след първото си подаване и диктуваше играта от основната линия с форхенда си.

В равностоен първи сет 24-годишният Зверев успя да пробие в 12-ия гейм, за да поведе в резултата, след което един пробив бе достатъчен на световния номер 4, за да стигне до крайния успех след час и 36 минути игра.

По този начин Зверев стигна до пета титла от пет изиграни финала през сезона, като той триумфира още на Мастърсите в Мадрид и Синсинати, Олимпийските игри в Токио и турнира в Акапулко. По-рано тази седмица германецът записа своята победа номер 300 на ниво АТП, а той вече има и предимство от 6-1 в мачовете с Тиафо.

От своя страна Тиафо, който стартира турнира от квалификациите, вече има рекордните в кариерата си 29 победи от началото на годината, а от понеделник ще се изкачи до 41-во място в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички