Завръщането на Дел Потро на корта след 2,5 години е сбогуване с тениса


Завръщането на Дел Потро на корта след 2,5 години е сбогуване с тениса
Снимка: Getty Images/Gulliver

1002 0

Бившият шампион на US Open Хуан Мартин дел Потро обяви, че излизането му на корта следващата седмица след две години и половина е "по-скоро сбогуване, отколкото завръщане" към тениса.

Аржентинецът трябва да обяви оттеглянето си, след като играе на Откритото първенство на Аржентина в Буенос Айрес, първият му турнир след контузията, при която счупи колянната капачка през юни 2019 г. на турнира в Куинс, Лондон.

Бившият номер три в света претърпя четири операции на коляното си след контузията и се срина до 757-ма позиция в световната ранглиста. 33-годишният Дел Потро, който победи Роджър Федерер на финала на US Open през 2009 г., каза, че проблемите с коляното му го карат да "живее кошмар".

"Това е по-скоро сбогом, отколкото завръщане. Опитвал съм различни лечения и съм посещавал лекари в продължение на много години и никога не съм си представял да се оттегля от тениса, без да играя. Не бих могъл да намеря по-добър турнир от Буенос Айрес, за да мога да направя това. След тази седмица ще мисля за бъдещето", каза той на пресконференция.

Склонният към травми аржентинец счупи коляното си и на Мастърса в Шанхай през октомври 2018 г., а преди това получи множество наранявания на китката, което също изискваше четири операции. Дел Потро спечели последната от своите 22 титли на Мастърса в Индиън Уелс през 2018 г. Той извоюва сребро и бронз на Олимпийските игри и помогна на страната си да спечели Купа Дейвис през 2016 г.

За последно тенисистът игра на Откритото първенство на Аржентина като 17-годишен през 2006 г., като загуби в първия кръг от бившия номер едно в света Хуан Карлос Фереро, припомня БГНЕС. Малко преди да се контузи в Шанхай Дел Потро зае рекордна за него позиция в ранглистата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички