Защо Гофен е толкова уникален и опасен съперник за Григор?


Защо Гофен е толкова уникален и опасен съперник за Григор?
Снимка: БГНЕС

2221 0

Въпреки че мнозина смятат българската звезда Григор Димитров за фаворит във финала на Мастърса в Лондон, белгиецът Давид Гофен е много опасен противник, въпреки разгрома на Димитров над него в груповата фаза на турнира. Причината за това е, че Гофен стана едва шестият тенисист в историята, който побеждава първата и втората ракета в момента в света - Рафаел Надал и Роджър Федерер, на един турнир.

За последно това стори Новак Джокович на заключителния за годината турнир през 2015 година.

Всъщност, през 2017 година никой състезател не е побеждавал двамата най-добри в момента тенисисти. Единствено съперникът на Димитров го направи, и то в рамките на една седмица.

Първата ракета на Белгия спря Маестрото да добави към колекцията си седма титла от Финалния Мастърс и осма за сезона. Той направи така, че Рафаел Надал да запази преднината си на върха пред швейцареца.

Федерер, който бе фаворит за спечелването на турнира, след отказването на Рафаел Надал, досега не бе губил мач на твърди кортове на закрито през тази година. През целия сезон той претърпя поражение само 4 пъти и никой не очакваше, че петият му неуспех ще дойде от съперник, който никога не го е побеждавал в досегашните им 6 сблъсъка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички