Защитаващият титлата си Хачанов отпадна още на старта в Париж


Защитаващият титлата си Хачанов отпадна още на старта в Париж
Снимка: Getty Images/Gulliver

939 0

Защитаващият титлата си на Мастърса в Париж Карен Хачанов се сбогува с надпреварата във френската столица още след първото препятствие, след като руснакът отстъпи на германеца Ян-Ленард Щруф с 6-7 (5), 6-3, 5-7 за малко над два часа игра.

В първия сет сервиращите доминираха и закономерно се стигна до тайбрек, в който по-солиден беше Щруф. Във втората част Хачанов реализира ранен пробив и не изпусна инициативата до края, а в третия германецът дръпна с брейк, който веднага беше върнат, но руснакът загуби отново подаването си в 12-ия гейм, а с това и мача. Хачанов надигра четирима играчи от топ 10, включително Новак Джокович във финала, по пътя към титлата през 2018, но бе елиминиран след здрава битка още във втория кръг тази година.

Загубата означаваше и, че руснакът остава без шансове за класиране на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. За 36-ия в света Щруф предстои двубой срещу представителя на домакините и шампион в надпреварата Жо-Вилфред Цонга или десетия поставен в схемата италианец Матео Беретини във фазата на осминафиналите. Напред продължиха още Корентен Муте, Тейлър Фриц и Алекс Де Минор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички