Загуба за Григор Димитров във втория кръг на "Мастърс" в Канада


Загуба за Григор Димитров във втория кръг на "Мастърс" в Канада
Снимка: Getty Images

1849 0

Григор Димитров отпадна във втория кръг на "Мастърс" турнира по тенис в Монреал след загуба от Алекс де Минор с 6:7(4), 5:7. Срещата продължи 124 минути, но българинът не успя да наложи волята си и напуска надпреварата победен.

Най-добрият български тенисист се представи на ниво, но в ключовите моменти противникът му показа по-добра игра и заслужено се поздрави с успеха. Следващият съперник на австралиеца ще е неговият сънародник Ник Кирьос, който елиминира с 6:7(2), 6:4, 6:2 водача в световната ранглиста Даниил Медведев.

Григор започна уверено и спечели откриващия гейм. Той пласира няколко дълбоки форхенда, които Де Минор не успя да върне. Опонентът също нямаше проблеми при първото си подаване, макар че допусна една двойна грешка. Третият гейм беше по-оспорван, но Димитров го приключи в своя полза с мощен сервис по правата. След това българинът можеше да потърси пробив, но опитът му не съумя.

Двамата продължаваха да играят своята игра и така се стигна до тайбрек. В него Григор започна по-добре и поведе с 4:2 и пропусна осъществяването на втори мини пробив. Вместо това, Де Минор стигна до два сетбола и реализира още първия от тях.

В следващата час хасковлията успя да осъществи пробив още във втория сет, но и той не му помогна в крайния резултат. Деветият гейм се превърна в истинска драма, но Димитров не използва възможностите си и Де Минор оцеля.

Нашият тенисист бързо изравни за 5:5, след което и Де Минор спечели безпроблемно подаването си. Това означаваше, че Григор трябва да сервира за оставане в мача. Този път българинът не се справи и след 2 часа и 4 минути игра напусна корта победен.

Това е втори успех за Де Минор срещу хасковлията от общо три срещи. През 2019 година на осминафиналите на US Open българинът спечели със 7:5, 6:3, 6:4, но година по-късно Алекс взе реванш на полуфиналите в Антверпен със 7:6(4), 6:7(3), 6:4.

Вижте най-актуалните новини от света на тениса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички