Загуба на Григор Димитров - една от най-шокиращите през 2017 година


Загуба на Григор Димитров - една от най-шокиращите през 2017 година
Снимка: Guliver/GettyImages

4155 0

Една от изненадващите загуби на Григор Димитров през 2017 година се озова в топ 5 на най-шокиращите поражения за тенис сезона при мъжете. В класацията на ATP за турнирите от Големия шлем поражението на Гришо по време на втория кръг на US Open се нареди на 5-о място.

Както е известно, българинът влезе в турнира със статут на тенисист, който лесно трябва да стигне до осминафиналите. Във втория кръг обаче той беше разбит от Андрей Рубльов в едва три сета (5:7, 6:7 (3), 3:6). Това попречи на българския тенисист допълнително да се изкачи в световната ранглиста по това време.

На 4-а позиция е победата на друг от младата генерация - Данийл Медведев, който спечели с 3:1 срещу Стан Вавринка на "Уимбълдън", и то в първия кръг. Трети по големина на шоковия ефект е поражението на Александър Зверев от Фернандо Вердаско с 3:6, 6:3, 4:6, 2:6 в първи кръг на “Ролан Гарос”.

Второто място е отредено на Анди Мъри, който беше спрян на Australian Open от Миша Зверев в 4 сета. Големият шок за всички обаче остана от началото на сезона - поражението на Новак Джокович от Денис Истомин в 5-сетова драма от втория кръг на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички