Всички са впечатлени от Цвети и може да победи Серина, смятат от БФ Тенис


Всички са впечатлени от Цвети и може да победи Серина, смятат от БФ Тенис
Снимка: Guliver/GettyImages

1746 0

Цветана Пиронкова разполага с арсенала от удари и има своите шансове срещу Серина Уилямс. Това каза в интервю за БНТ Мариана Ненова, член на Управителния съвет на БФ Тенис. Ненова също така е категорична, че е крайно време българският тенис да получи по-висока оценка от институциите и да получи мястото в категория спорт, която заслужава.

"По принцип е изненада самото завръщане, както и постигането на такъв резултат след него. За всеки е изненада, виждате какво пишат световните медии, WTA - всички са впечатлени! За нас е супер приятна изненада, едно уникално усещане, което може да бъде предоставено само от успеха на наш състезател.

Всяко завръщане след 3-годишно отсъствие е супер трудно. Без значение дали си на корта, или след училище прекъсваш и започваш да учиш отново, всяко излизане от генерална подготовка е трудно. Затова Цвети заслужава адмирации. Още повече, че в този период Цвети направи и други неща на световно ниво. За нея майчинството е приоритет. За всяка майка това е върха на раздаването. Бих изтъкнала своето лично възхищение от екипите, които използва Цвети. За годините, в които беше извън корта тя разви и доказа една марка", заяви Ненова. 

"В мачовете до момента Цвети показа разнообразна игра. Видяхме я в защита, в атака, да прави точки директно от сервис, от бекхенд... Дори сеченият форхенд, който в миналото получаваше негативни коментари, изигра своята роля в двубоя срещу Корне. Цвети е способна да избере най-добрата си игра срещу Серина, тя разполага с арсенала от удари и най-вече със спокойствието, което е придобила след прекъсването.

А може ли да се направи и нещо като държавна политика в тази насока:"Много има какво да се прави като държавна политика, защото тенисът, за съжаление, не е оценен достатъчно добре от институциите. Ние не сме в подходящата категория спорт. Постоянно сме поставени на едно ниво или подниво със спортове, в които няма такава конкуренция, където се състезават 20, 30 или 50 човека в целия свят. Докато в тениса става въпрос за хиляди души, погледнете световните ранглисти. Мисля, че е крайно време българският тенис да получи по-висока оценка. Защото я заслужава".

А каква е статистиката от срещите между двете вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички