Все пак ще има българско участие на ATP турнира в София


Все пак ще има българско участие на ATP турнира в София
Снимка: gustonews.bg

1317 0

Организаторите на тенис турнира "Garanti Koza Sofia Open" обявиха имената на първите двама играчи, които получават "уайлд кард" за основната схема на състезанието, която започва на 1 февруари. Това са втората ракета на България и национал за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов и най-добрият турски играч Марсел Илхан. Пловдивчанинът спечели 5 титли на единично в турнири от серията "Фючърс" през 2015 година и започна новия сезон като номер 290 в световната ранглиста. Миналата година той участва в квалификациите на турнира в Истанбул.

"Благодаря на организаторите! Щастлив съм, че ще дебютирам в основната схема на турнир от АТР World Tour точно в България. Смятам, че съм си я извоювал тази "уайлд кард", защото миналата година направих един прекрасен сезон и съм горд, че това не е останало незабелязано", заяви 22-годишният Кузманов.

Марсел Илхан живее в Истанбул и тренира в тенис академията Koza World of Sports. Той достигна до номер 77 в класацията на АТP през март миналата година, а в момента е 114-и. Миналия сезон Илхан записа победи в основните схеми на "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ, а на турнира в Дубай достигна до четвъртфиналите, където беше спрян от водача в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия).

Организаторите на "Garanti Koza Sofia Open" ще дадат още една "уайлд кард" за основната схема, която ще се пази до последния момент евентуално за тенисист от Топ 30 на световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички