Все още има шанс да се проведе Sofia Open през октомври


Все още има шанс да се проведе Sofia Open през октомври
Снимка: БГНЕС

733 0

България все още има шанс да организира тенис турнира Sofia Open. Надпреварата е под въпрос заради пандемията от коронавирус, като от АТР продължават да мълчат относно провеждането й.

Според последните информации турнирът в "Арена Армеец" би могъл да се състои във втората седмица на октомври, непосредствено след Ролан Гарос. Календарът на професионалния тур продължава да се обновява бавно на база развитието на събитията около COVID-19 в глобален мащаб.

Въпреки всички проблеми Европа остава най-сигурното място и това дава шанс на столицата ни да проведе събитието за пета поредна година. Опцията това да се случи обаче е свързана най-вече с много сериозни мерки за сигурност и почти сигурно празни трибуни, пише „Тема спорт“. Sofia Open трябваше да се проведе на 28 септември - 4 октомври.

След промяната на програмата и изместването на Ролан Гарос за 27.09 - 11.10 турнирът в България остана под въпрос. Ситуацията обаче отново се промени, след като Китай отмени всички тенис събития до края на годината. Така седмицата 11-18 октомври вече е свободна.

Сезонът трябва да завърши със серия от надпревари на закрито, включително и Мастърса в Париж и финалите на АТР в Лондон през ноември. Това би бил добър шанс за Sofia Open да подгрее големите имена и те да могат да участват на твърда настилка в зала преди края на кампанията в столиците на Франция и Англия.Междувременно, Григор Димитров победи опитния французин Никола Маю в последния си мач от веригата демонстративни мачове Ultimate Tennis Showdow.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички