Возняцки: От много години мечтая за този момент


Возняцки: От много години мечтая за този момент
Снимка: БГНЕС

1151 0

"Мечтая си за този момент от толкова много години. Никога не плача, но този момент е твърде емоционален", сподели датчанката Каролине Возняцки, след като победи Симона Халеп със 7-6(2), 3-6, 6-4 във финала на Откритото първенство на Австралия.

Возняцки стигна до първата си титла от Големия шлем след изключителна битка с Халеп, като по този начин ще измести румънката и от първото място в световната ранглиста от следващата седмица.

"Искам да поздравя Симона, знам, че това е тежко за нея. Съжалявам, че спечелих днес, но съм сигурна, че ще имаме още много мачове в бъдеще. Това бе един страхотен мач и ти показа невероятна борба", обърна се Возняцки към своята съперничка.

За Халеп това бе трета загуба във финал на турнир от Големия шлем от три опита. Румънката от своя страна поздрави новата шампионка на Мелбърн.

"Не е лесно да говоря в момента, но ти игра невероятно. За мен това бе страхотен турнир. Разбира се, сега съм тъжна, но Каролине бе по-добра от мен днес. Аз обаче ще продължа да се боря и се надявам, че ще имам още едно такова предизвикателство. Не успях да спечеля титла от Шлема от третия опит, но се надявам четвъртият да ми донесе късмет", сподели Халеп след двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички