Вердаско изгърмя заради употреба на допинг


Вердаско изгърмя заради употреба на допинг
Снимка: Getty Images/Guliver

987 0

Ветеранът Фернандо Вердаско отнесе наказание да не играе тенис за два месеца заради употреба на допинг. Новината за санкцията на 39-годишния испанец съобщиха от Международната агенция по тенис интегритет (ИТИА).

Вердаско е приел доброволно двумесечно наказание заради положителна допинг проба, допълват оттам. Агенцията сподели в свое изявление, че лекарство за Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (АДХД) – метилфенидат, е било открито в пробата от урина на тенисиста

Бившият №7 в световната ранглиста и настоящ № 125, бе тестван на Чалънджър в Рио де Жанейро, Бразилия, през февруари. Съобщението добавя, че Вердаско е признал нарушението си и разкри, че е бил диагностициран с АДХД, като метилфенидатът е бил предписан от лекаря му, но той отказал да поднови Изключението си за терапевтична употреба (ТУЕ).

Допълва се, че полуфиналистът от Аустрелиън Оупън 2009 е получил ново ТУЕ от Международната антидопингова агенция (УАДА). „ИТИА приема, че играчът не е възнамерявал да мами, че неговото нарушение е непреднамерено“, се казва още в изявлението, добавяйки, че обстоятелствата позволили санкцията да бъде ограничено до два месеца от обикновеното наказание в размер на две години. Вердаско ще може да се завърне на 8 януари.

ВИЖТЕ ОЩЕ: След положителна проба: Симона Халеп гърми заради допинг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички