Вавринка е първият полуфиналист в Мелбърн


Вавринка е първият полуфиналист в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1057 0

Швейцарецът Стан Вавринка стана първият полуфиналист на Откритото първенство на Австралия по тенис. Шампионът от 2014 година победи по категоричен начин поставения под номер 12 в схемата Жо-Вилфред Цонга със 7-6 (2), 6-4, 6-3 за 2 часа и 15 минути игра.

Световният номер 4 доминираше през по-голямата част от двубоя и напълно заслужено стигна до крайния успех, който бе пети за него над този съперник от общо осем изиграни срещи помежду им.

След много равностоен първи сет, който премина без пробиви, Вавринка успя да вземе предимство в тайбрека, спечелен убедително със 7-2. Вторият сет отново започна равностойно, като двамата тенисисти печелиха своите подавания. В седмия гейм Цонга реализира първия пробив в мача, за да поведе с 4-3. Швейцарецът обаче отговори моментално и върна пробива с гейм на нула, а след това спечели и следващите два гейма, за да затвори сета при 6-4 в своя полза.

В третата част Вавринка направи ранен пробив за 2-0 и до края не изпусна крехкия си аванс, печелейки сета с 6-3, с което се класира за трети път на полуфиналите в надпреварата. Там негов съперник ще е победителят от двубоя между неговия сънародник Роджър Федерер и германеца Миша Зверев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички