В половината на Григор Димитров: Първата голяма сензация на тенис турнира в Марсилия е факт


В половината на Григор Димитров: Първата голяма сензация на тенис турнира в Марсилия е факт
Снимка: Getty Images

76228 0

Стигна се до първа голяма сензация на турнира в Марсилия, част от сериите ATP 250. Както е отлично известно, първата ракета на България Григор Димитров също участва там, като именно в неговата половина отпадна един от фаворитите.

Феликс Оже-Алиасим отпадна рано-рано и изненадващо в Марсилия

Феликс Оже-Алиасим с изненадваща загуба

Феликс Оже-Алиасим, който бе седми поставен в схемата, изненадващо загуби от китаеца Джиджън Джан, който се намира на 50-о място в световната ранглиста. Азиатецът победи с 2:0 сета - 6:4, 6:4 след час и половина игра.

И докато отпадането на друг от поставените - Лоренцо Музети, не бе такава изненада, тъй като дори не бе фаворит срещу чеха Томаш Махац, то канадецът със сигурност напусна надпреврата по-рано от очакваното.

Китаецът записа повече асове - 6 срещу 4, като двойните грешки бяха по 4 и за двамата. Все пак Феликс имаше по-нисък процент вкаран първи сервис - 60 срещу 67, както и по-малко точки, спечелени на първи сервис - 67% срещу 77%.

Ключов се оказа и фактът, че канадецът се възползва от само един от четирите си шанса за пробив, докато неговият опонент имаше същия брой брейкточки, но грабна цели три от тях.

Това отваря половината на Григор, където другите поставени са Карен Хачанов (трети в схемата) и Иржи Лехецка (осми в схемата). Именно с чеха би се сблъскал Димитров, ако отстрани Себастиан Корда във втория кръг. Всичко за тенис мача между Григор Димитров и Кoрда в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички