Ужасяващо слаб сервис провали Григор Димитров в Монреал


Ужасяващо слаб сервис провали Григор Димитров в Монреал
Снимка: Getty Images/Guliver

1659 0

Слабата форма на Григор Димитров продължава в навечерието на US Open. Тази вечер българинът отпадна едва във втория кръг на тенис турнира в Монреал, след като загуби със 7:5, 6:7 (5), 5:7 от Джак Сок.

Българският тенисист, който играе и с проблеми в рамото, записа един от най-слабите си мачове от начален удар, като в решаващата трета част вкара под 50% от началните си удари.

Освен това Димитров поведе с пробив в 3-ия сет, но след това се пропука на собствен сервис. Той спаси 8 брейк пойнта, от които 4 бяха мач-бол за Сок, но при 5-ия не успя и предаде мача.

Това ще се отрази сериозно на позициите му в световната ранглиста, след като през миналия сезон игра на полуфинал в турнира.

Джак Сок ще се изправи срещу Новак Джокович в третия кръг на "Роджърс къп".

Двамата вкарваха под 60% от първите си сервиси, но нито един от тенисистите не се възползваха от това. Нещата в първия сет отиваха към тайбрек, но в гейм №13 Джак Сок изобщо не вкарваше първия си сервис и това доведе точка за пробив в полза на Гришо при 30:40. Американецът не издържа на напрежението и след двойна грешка предаде гейма и сета – 7:5 за българския тенисист.

Равностойната игра продължи и във втория сет, в който Джак Сок стигна до три точки за пробив, но Димитров успя да ги отрази с мощни сервиси и удари от основната линия. На свой ред той имаше шанс да затвори мача при 6:5 в своя полза и 30:40, но след разиграване Сок успя да изравни, а след това да се добере и до тайбрек.

Двамата лесно взимаха своите сервиси, като се движеха ръка за ръка до 4:3 в полза на Сок. Тогава при първи сервис на Гришо той успя да нанесе мини-пробив и при 5:4 в своя полза получи два сервиса, с които да затвори сета. Димитров успя да върне минипробива и при 5:6 сервираше за оставане в сета. Той обаче допусна грешка и предаде тайбрека и сета – 6:7 (5).

Решаващата част почна ударно за Гришо, който загуби първия гейм, но след това взе следващите 3, регистрирайки и пробив на своята сметка. Той получи 3 шанса в 3-ата част и съумя да се възползва от колебливата игра на своя съперник. Той затвърди на 0, а след това на няколко пъти пропусна да накаже грешки на Сок в гейм №5 - 3:2 за българина.

Критичен момент за Димитров настъпи в гейм №8. Тогава Сок поведе 15:40 на хасковлията, който обаче успя да се защити и да стигне до равенство. Американецът стигна до нови две точки за пробив, отразени от Григор, който на свой ред успя да стигне до точка за гейма. Първият му сервис обаче изобщо не работеше, той загуби следващите три точки и изгуби аванса си от пробив - 4:4.

Последва бърз гейм на 15 за американеца, който отново натисна слабия сервис на Димитров, стигайки до 4 мачбола. Българинът обаче не се предаде, показа здрави нерви и успя да се защити, изравнявайки за 5:5.

Очертаваха се два бързи сервис-гейма, след като Сок спечели отново на 15, а Димитров поведе с 30:0. Последваха обаче 4 безответни точки за американеца, който пречупи Гришо и спечели със 7:5. Димитров записа 5 двойни грешки в третия сет и вкара едва 44% от първите си сервиси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички