Ужасяващ удар в окото на Гофен прати Григор Димитров на финал в Ротердам


Ужасяващ удар в окото на Гофен прати Григор Димитров на финал в Ротердам
Снимка: Gulliver/GettyImages

25652 0

Зрелищната битка между Григор Димитров и ДАвид Гофен приключи по крайно злополучен начин. Световният №4 се класира за финала на турнира в Ротердам, но след като белгийският му опонент се наложи да се откаже от срещата поради ужасен инцидент.

ЕТО КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧИ С ГОФЕН (ВИДЕО И СНИМКА)

При разиграване във втория гейм на втория сет (Григор беше спечелил първия сет с 6:3), белгиецът опита воле от бекхенд след силен минаващ удар на Димитров. Той обаче не уцели добре топката и тя го удари право в лявото око, което наложи медицинско прекъсване. 6 минути по-късно беше обявено, че Гофен няма да може да се появи на корта.

Димитров беше видимо притеснен, като дори не успя да се израдва на класиранет си на финал. Той показа отлична игра в първия сет, въпреки че допусна доста неточности, а в най-важните моменти показа и здрави нерви, неутрализирайки цели 6 точки за пробив от страна на Давид Гофен.

В първия сет българинът записа и 4 двойни грешки, но беше в постоянно състояние на атака и успя да разбие защитата на Гофен, реализирайки една от двете си възможности за пробив.

Във финалната среща Григор Димитров очаква сблъсъка между Роджър Федерер и Андреа Сепи. Двубоят е в неделя.

РАЗВОЯТ НА ДВУБОЯ ДИМИТРОВ - ГОФЕН

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Гейм на 0 за Давид Гофен.

Мачът е прекратен - Още във втората точка Гофен се опита да направи бекхенд воле, но топката се насочи право в лицето му и го удари по лявото око - медицинско прекъсване. 6 минути след таймаута съдията на стола обяви, че белгиецът не е в състояние да продължи двубоя и обяви Григор Димитров за победител.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Гейм на 15 за българина в началото на сета.

1:1 - При 40:30 за Гофен Димитров реши да рискува с ретура и атакува от форхенд, но прати топката в аут.

2:1 - Първата пауза в мача идва при резултат в полза на Григор Димитров след гейм на 30.

3:1 (пробив) - Гейм №4 беше открит със страхотно разиграване от основната линия, при което Гофен избърза с атака от форхенд и прати топката в аут, а след това отново сбърка, но в мрежата - 0:30. Белгиецът обаче показа здрави нерви, успявайки да неутрализира пасива си с мощни атаки дълбоко в корта. Форхенд в аут обаче означаваше и първи шанс за пробив в мача - 30:40. Гришо предприе отбранителна позиция, а в момента за атака реши да атакува при мрежата и Гофен успя да обърне разиграването с отличен опит за минаващ удар, а след това и с уинър по диагонала - "дюс". В следващото страхотно разиграване Гофен "пусна" ръката за форхенд по правата и след това завърши със смач. Още един такъв опит на Гофен беше спасен с отличен минаващ от форхенд на Григор, а уинър по форхенд правата означаваше втори брейк бол за световния №4. Ново спиращо дъха разиграване позволи на Гофен да атакува по бекхенд правата, но ударът му излезе на 20-30 сантиметра в аут - пробив за Гришо.

4:1 - Димитров допусна двойна грешка при 40:0 в своя полза, а след това Гофен се отчете с магически минаващ удар по диагонала от бекхенд след добре построена атака на българина. При 40:30 обаче с мощен сервис Гришо принуди Гофен да прати топката в аут.

4:2 - Гейм на 0 за Гофен.

5:2 - 30:30 в подаването на Гришо, който прати форхенд в аут и даде първи шанс на Давид да върне пробива. Българинът я неутрализира по впечатляващ начин с ас по диагонала - 40:40. Последва страхотно разиграване, при което обаче Димитров прати бекхенда си в аут, а след това първият му сервис не сработи - втори брейк пойнт. Гофен обаче "върна услугата", пращайки втория си удар в следващото разиграване в аут. И следващите две точки влязоха безпроблемно в актива на Гришо и той запази водачеството си.

5:3 - Григор имаше отлични изпълнения в следващия гейм, но все пак Гофен можеше да затвори частта, след като поведе с 40:30. Отличен ретур на Димитров от бекхенд обаче запази интригата, а в поредното превъзходно разиграване Григор с малко не сполучи с къса топка - предимство Гофен. Той затвори гейма с ас.

6:3 - Димитров поведе с 40:0 в своето подаване, но допусна 3-а двойна грешка и прати поред форхенд и бекхенд в мрежата - 40:40. Последва и впечатляващ уинър по бекхенд правата на Гофен, и то след добър начален удар на Гришо - възможност за пробив. Белгиецът показа фантастична защита, но Димитров надделя след отлично излизане при мрежата - равенство. След грешка на Гофен Димитров получи 4-ия си шанс да затвори сета, но мощен смач на белгиеца остави сета да се играе още. Последва и форхенд в мрежата на Димитров - втори шанс за пробив в гейма, но отново отразен с мощен форхенд по правата от бекхенд полето. Финалистът от Финалите в Лондон имаше отличен шанс да поведе отново, но сбърка лесно бекхенд воле при мрежата - предимство Григор, но и неговата ръка трепна, след като сбърка завършващ удар от форхенд в опразнения от Гофен корт. Той допусна и още една двойна грешка - 3-и брейк бол за Гофен само в този гейм, и отново спасен от началния удар на Григор - равенство №6 и вече 10 минути игра на Централния корт в Ротердам. Проблемите в играта на Григор продължиха и в следващото разиграване, а порената грешка от бекхенд означаваше 4-и шанс за пробив в полза на Гофен. Първият сервис този път не помогна, но и белгиецът прати топката в аут - равенство №7. Два поредни аса на Григор донесоха и победата му в сета!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички