Ужасен жребий за Гришо в турнира веднага след София


Ужасен жребий за Гришо в турнира веднага след София
Снимка: БГНЕС

7414 0

Григор Димитров се надява да зарадва българските фенове с титла на турнира от сериите АТР250 в София, но междувременно разбра първия си съперник за следващото предизвикателство в Ротердам.

Турнирът там е от по-високия ранг "АТР 500" и в първия му кръг Гришо ще трябва да се изправи срещу много корав съперник - Миша Зверев, който е 34-и в световната ранглиста и стигна до четвъртфиналите на Australian Open.

Ако петият поставен Димитров се справи с нелеката си задача на старта, би трябвало да има по-лесно второ препятствие, защото жребият предвижда след това да срещне победителя измежду двама квалификанти.

При класиране на четвъртфинал, Гришо вероятно ще мери сили с добър свой познайник от началото на година - Давид Гофен, който е поставен под номер 3 в Ротердам и е в горната половина на схемата, а българинът е в долната.

Вторият поставен Доминик Тийм демонстрира с ранното си отпадане в София, че отново почва много трудно годината, като също ще има тежка задача в първия кръг в Ротердам, защото среща Александър Зверев.

Топ поставеният Марин Чилич играе срещу непредсказуемия Беноа Пер, а шампионът от миналата година Мартин Клижан потегля срещу опитния Фернандо Вердаско.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички