Тъжно! Григор Димитров преклони глава пред чешко дете чудо в Мадрид! (ВИДЕО)


Тъжно! Григор Димитров преклони глава пред чешко дете чудо в Мадрид! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4545 0

Първата ни ракета, Григор Димитров, приключи участието си в Мастърса в Мадрид, след като загуби на 1/32-финалите от чеха Якуб Меншик с 1:2 сета (2:6, 7:6 и 3:6). Опонентът му неслучайно е смятан за един от най-перспективните тенисисти в света - едва на 18 години, той е най-младият участник в световния топ 100 (74-то място).

Добър старт, крах в последните два гейма....

Гришо започна добре и спечели първите два гейма, в които сервираше на нула. Той пропусна рано-рано да пробие Меншик, след като пропусна два гейм бола още при първото му сервиране. След четвъртия гейм обаче Гришо неразбираемо рухна и талантливият чех спечели четири последователни пъти с по 40:15, затваряйки сета с 6:2. 

Вторият сет бе далеч по-равностоен - нашето момче се окопити и на три пъти пропусна да затвори още преди тайбрека, при 5:4 и 6:5 в своя полза. Меншик изоставаше с 1:4 точки в решаващия 13-ти гейм, стигна до изравняване, но след това Гришо на свой ред вкара три безответни точки и изравни общия резултат в сетовете.

Още: Ценните качества на Григор Димитров, взети от родителите му: Извлякох най-доброто от двата свята

Димитров допусна ранен пробив в третия сет - хасковлията пропусна два гейм бола, а в крайна сметка направи двойна грешка, която даде аванс от 2:0 гейма за Меншик. Гришо обаче се реабилитира и на свой ред проби веднага, след като чехът излезе неразчетено на мрежата и не можа да реагира при прекрасен удар по правата.

Следващите геймове протекоха без изненади, а развръзката дойде при 3:4 за Меншик. Чехът успя да пробие Григор, а след това без никакви проблеми затвори мача след 40:15 при своето сервиране и 6:3 краен резултат за сета.

В следващия кръг Якуб Меншик ще се изправи срещу Феликс Ожер-Алиасиме, който отстрани миналогодишният победител в София Оупън - Адриен Манарино.

Движещата сила зад възродената кариера на Григор Димитров и трудният му път извън тениса

Потвърдено: Коварна опасност за Григор Димитров - пред неочаквана угроза е да приключи рано-рано на тенис турнира в Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички