Труден съперник дели Гришо от полуфинал и изкачване до №4 в света


Труден съперник дели Гришо от полуфинал и изкачване до №4 в света
Снимка: Getty Images/Gulliver

3221 0

Световният номер 11 Пабло Кареньо-Буста дели Григор Димитров не само от участие на полуфинал в Барселона, но и от изкачване до №4 в световната ранглиста.

Испанецът се класира за мач с първата ни ракета, след като надделя трудно над Адриан Манарино в изключително оспорван двубой с 6:2, 4:6, 7:6(6). Днешната битка между Григор и Буста ще е седма за тях на всякакво ниво. Българинът води с 4:2 победи, като последната от тях бе изключително убедителна - 6:1, 6:1 в груповата фаза на финалния Мастърс в Лондон.

Победа на Григор днес ще му позволи да изпревари Марин Чилич за четвъртото място в ранглистата на АТР. Двамата са разделени от 35 точки. За да се изкачи до №3 в света още тази седмица обаче, на Димитров ще му е нужно не просто да стигне до финал, но и да го спечели.

Те имат изиграни общо 4 срещи на клей, разменяйки си по два успеха. Испанецът обаче е в серия от 2:0 на червено, като дори не е загубил сет във въпросните мачове.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички