Треньорът на Гришо обясни как ще го направи номер 1


Треньорът на Гришо обясни как ще го направи номер 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1725 0

Новият треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду иска да опрости максимално играта на своя възпитаник.

СТАРИЯТ ГРИШО СЕ ЗАВЪРНА: БОЙ НАД СВЕТОВНИЯ НОМЕР 4!

Според венецуелеца проблемите на българския тенисист са крият в това, че той не успява да открие своята идентичност на корта.

"Димитров търси най-добрия си тенис. Той преминава през година, в която е трудно да се идентифицира като играч. Аз самият не знаех какъв тип играч е. Надявам се да мога да му помогна с това и да опростя неговия тенис", заяви Валверду в интервю за испанската версия на atpworldtour.com.

По думите му Димитров разполага с "хиляди оръжия", но трябва да ги проявява само в най-трудните ситуации на корта. "Когато не си в сложна ситуация, трябва да се фокусираш върху основните си оръжия, които при него са много силни."

"Точно това се опитвам да направя - да опростя играта му възможно най-много. Искам той да се чувства комфортно с основните си оръжия. А положителното при него е, че в допълнение разполага с огромен арсенал, с който може да се измъква от изключително трудни ситуации", допълни Валверду.

Венецуелският специалист заяви, че много други тенисисти са изпадали в подобна ситуация. "За доста млади играчи, които успяват рано да достигнат до топ 10, е трудно да осъзнаят в каква ситуация се намират. Това е нова ситуация за тях - на и извън корта. Те минават и през лични преживявания, което също влияе на нивото им на корта. Според мен проблемът е в това, че опитваш да намериш своята идентичност, но не успяваш.

Когато оръжията ти не работят, увереността ти спада и грешките се увеличават. Григор преминава през този процес, но сега е важно да го приеме и да гледа в настоящето, за да планира как да излезе от дупката, в която изпадна", допълни треньорът.

Валверду, който започна да работи с Димитров след "Уимбълдън", се надява партньорството им да бъде дългосрочно. "Приех работата, защото мисля, че това е дългосрочен проект. Вярвам в този проект и съм уверен, че с постоянство и здрава работа може да постигнем целите си. Моето желание е партньорството ни да бъде дългосрочно", обясни той.

"Всички знаем, че Григор е играч, който може да достигне високо ниво. Правил го е преди и притежава всичко необходимо, за да го направи отново. Предстоят ни много месеци на постоянна работа, в които той ще трябва да понаведе глава. Сигурен съм обаче, че благодарение на тази работа ще бъде на много по-високо ниво през следващата година", завърши Валверду.

Източник: Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички