Уверен Григор Димитров победи Хачанов след силен мач във Виена


Уверен Григор Димитров победи Хачанов след силен мач във Виена
Снимка: Guliver/GettyImages

7853 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна отлично турнира във Виена.  Първата ни ракета победи в два сета със 7:6 (6), 6:3 руснака Карен Хачанов. Българинът показа солидна игра, като първият сет бе по-оспорван, но във втория не остави съмнения кой е по-добрият на корта.

Димитров завърши двубоя с 5 аса и 82 процента спечелени точки на първи сервис. По този начин Григор се класира за втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу третия поставен Стефанос Циципас или германеца Ян-Ленард Щруф, които се изправят един срещу друг в сряда.

ПЪРВИ СЕТ

Срещата започна равностойно, като и двамата спечелиха първите си подавания за 1:1. В третия гейм се стигна до равни 30, но Григор не съумя да стигне и до точка за пробив, като Хачанов записа първия си ас в двубоя. За съжаление, Григор не бе убедителен в следващото си подаване. Хачанов стигна до две поредни точки за пробив. Това се случи след непредизвикана и двойна грешка на Димитров. Българинът спаси първата, но последва атака в аут и Хачанов проби.

Григор отговори светкавично и върна пробива веднага. Първата ни ракета бързо записа три точки за 40:0, като умело разходи руснака по целия корт.  Хачанов взе само точка, като при 40:15 сгреши на мрежата. В следващия гейм Григор бе доста по-уверен на корта от съперника си и набързо изравни за 3:3. Последваха бързи 4 гейма, в които нямаше толкова разигравания, като двамата не предприемаха излишни рискове - 5:5. Благодарение на добрите сервиси и бързите геймове сетът влезе в тайбрек, който да реши всичко.

В него Григор бързо дръпна с 3:0, но допусна изравняване, като на негов сервис заради непредизвикана грешка изпусна мини пробива - 3:3. След това Григор направи бекхенд в аут и изпусна и втората си точка на свой сервис. След това обаче и Хачанов сгреши след слайс на Григор за 4:5. Григор съумя да стигне до равенство след по-дълго разиграване, в което българинът доминираше - 5:5. Първата ни ракета стигна до сетбол след бекхенд в аут на Хачанов, но след два удара на линията руснака се спаси 6:6. Вторият сетбол обаче дойде на подаване на Гришо и този път не сгреши след много добър сервис.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна отлично за българина. Първото подаване бе взето без проблем от Григор, давайки само точка на руснака. Първата ни ракета достигна до ранен пробив, като Хачанов допусна две непредизвикани грешки и двойна грешка, които улесниха задачата на Димитров. В третия гейм Димитров осъществи обрат от 15:30 и увеличи преднината си в сета.

За 1:3 Хачанов взе първия си гейм в сета, за да прекъсне добрата серия на българина. Гейм на 0 за Григор, а в шестия успя да стигне до втория си пробив в сета. Димитров показа много уверена и концентрирана игра, за да увеличи преднината си - 5:1. В следващия гейм обаче подцени някои от топките и бе пробит на 0 - 5:2. Това не му попречи и бе достатъчно да вземе само едно от следващите си подавания, за да затвори на 6:3.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата от първия кръг между двамата тенисисти е първа в програмата на турнира и ще се изиграе на централния корт. Двубоя Григор Димитров - Карен Хачанов може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Това ще бъде първа срещу между Димитров и световния №18. Жребият за Григор във Виена не е никак лек, като при победа над Хачанов българинът най-вероятно ще играе срещу Стефанос Циципас, който наскоро го победи на Ролан Гарос.

Евентуалните следващи съперници на Григор могат да бъдат Денис Шаповалов на 1/4-финалите и Новак Джокович на 1/2-финалите. Първата задача за Димитров обаче е да победи коравия Хачанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички