Тенис турнири в Китай остават под въпрос заради пандемията от Ковид-19


Тенис турнири в Китай остават под въпрос заради пандемията от Ковид-19
Снимка: Getty Images

1556 0

Провеждането на турнира "Мастърс" в Шанхай и други три надпревари, които трябва да се състоят в Китай тази година, остава под въпрос. Това заяви президентът на АТП Андреа Гауденци в интервю за агенция Ройтерс, като подчерта, че единственият шанс е, ако страната успее да укроти пандемията от КОВИД-19.

Китай беше домакин на Зимните олимпийски игри при строги здравни мерки през февруари, но почти всяко друго международно спортно събитие в страната беше отменено или отложено.

Четирите турнира, включително "Мастърс"-а в Шанхай, са насрочени за септември и октомври, а Гауденци обяви, че решението за съдбата им ще бъде взето през следващия месец.

"Решението ще бъде взето скоро. Обсъждаме с тях мерките срещу коронавируса. Но мисля, че ако протоколите са твърде строги, е малко вероятно да накараме играчите да летят там и да ги поставяме под карантина. Ситуацията е доста предизвикателна в Китай. Не сме взели решение, но трябва да го направим през следващия месец", коментира президентът. 

Откритото първенство на Франция пък наскоро се проведе без никакви здравни ограничения. Именно заради това  е малко вероятно играчите да се съгласят да отидат в Китай, ако има някакъв период на изолация.

В допълнение към турнира "Мастърс" в Шанхай, предвиден за 9-16 октомври, азиатската страна е домакин още на надпревари в Чънду и Чжухай от 26 септември, както и в Пекин от 3-9 октомври.

Вижте кой се изкачи отново до върха в клацията на АТП!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички