Тайната за успех на Гришо се крие в Лондон


Тайната за успех на Гришо се крие в Лондон

1380 0

Може ли Григор Димитров да завърши някой мач още по-атрактивно, отколкото го направи срещу Маркос Багдатис? "Ха, ще се опитам в следващия мач", пошегува се родният представител в интервю за Tennis Channel.

Световният №11 показва добра игра от началото на тазгодишния "Уимбълдън". Въпреки че имаше проблеми със сервиса в първия кръг, той отказа Диего Шварцман в 3 сета, а след това даде едва 6 гейма на Багдатис в битка, продължила малко повече от 90 минути.

"Вече няколко седмици съм тук и това ми помага. Играх на Куинс и от 5 седмици съм в Лондон. Наслаждавам се на времето тук, много е лек този месец за мен - на същото място, в същата къща, подготвяйки се за една настилка и само с един вид топки. Всичко е едно и също. Единственото, което мога да искам повече, е да намеря постоянството в играта си", каза Димитров по повод старта на кампанията си в "Ол Ингланд Клъб".

"Винаги мислиш за нещата, винаги мислиш какво можеш да подобриш. Едно от тези неща беше привличането на Дани Валверду в екипа ми. Той ми помогна страшно много в тежките моменти, и най-вече в началото. Вече година сме заедно - има още много аспекти, върху които трябва да работим. Имаме определени цели пред себе си", допълни Гришо за влиянието на треньора му върху играта.

А що се отнася до невероятните удари, които Димитров нерядко показва, обяснението е просто: "Това не е търсен ефект - просто идва естествено. Не си мисля - ето, сега ще плонжирам. Срещу Багдатис просто видях, че трябва да направя това, за да спечеля точката".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички