Съдбата на Григор и на Australian Open - пак при Федерер


Съдбата на Григор и на Australian Open - пак при Федерер

2471 0

Като поставен под номер 10 в основната схема на първия турнир от Големия шлем за годината Australian Open, най-добрият български тенисист Григор Димитров изтегли по-лесен съперник. Той започва с германеца от ямайски произход Дъстин Браун, който е известен с рисковия си и много атрактивен стил. В Хале, през миналата година, Браун изненада Рафаел Надал и го победи разгромно в два сета.

Успее ли да преодолее съпротивата на германеца, то във втори кръг българинът ще се изправи срещу победителя от срещата между Лукаш Лацко и Максимо Гонзалес, а евентуалните му противници в трети кръг са Гофен, Багдатис, Габашвили и квалификант. На осминафиналите Григор може да срещне Анди Мъри, а ако съумее за втора поредна година да достигне до четвъртфиналите, то там може да станем свидетели на нов сблъсък с Роджър Федерер.

Пълната схема

Четирикратният шампион Новак Джокович е водач на основната схема и ще започне своето участие срещу квалификант, във втори кръг ще срещне Кузнецов или Рамос, а в трети може да се изправи срещу Вердаско. Сред евентуалните му съперници на осминафиналите са Изнър и Баутиста Агут, а при евентуално достигане до четвъртфиналите световният №1 може да срещне Милош Раонич. В тази част на схемата попадна и Хуан Мартин Дел Потро, който ще срещне Йежи Янович на старта, а във втори кръг е възможно да станем свидетели на мач между аржентинеца и Гаел Монфис, информира Tenniskafe.

Миналогодишният шампион Стан Вавринка и Кеи Нишикори са двамата най-високо ранкирани тенисисти във втората четвъртина на схемата, а в първи кръг двамата ще се изправят съответно срещу Марсел Илхан и Николас Алмагро. Останалите поставени, които намериха място в тази част, са предимно тенисисти, предпочитащи играта на клей, като Давид Ферер, Фабио Фонини, Александър Долгополов, Сантяго Хиралдо и Пабло Куевас.

Рафаел Надал оглавява третата четвъртина на схемата, а още в първи кръг го очаква изключително сериозно препятствие в лицето на Михаил Южни. В трети кръг испанецът може да се изправи срещу Лукаш Росол, в четвърти с Андерсън или Гаске, а сред евентуалните му съперници на четвъртфиналите се открояват имената на Томаш Бердих и Ернест Гулбис.

Последната четвърта четвърт е тази, в която са Григор Димитров и Роджър Федерер. За пътя на Димитров към евентуален четвъртфинал с швейцареца стана въпрос малко по-горе, а този на Маестрото включва двубой с Йен-Хсун Лу на старта на турнира, във втори кръг може да срещне Монако или Болели, в трети варианти са Чорич и Шарди, а сред възможните опции за осминафинал попаднаха Карлович, Робредо и Кирьос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички