Свитолина спечели титлата в Рим


Свитолина спечели титлата в Рим
Снимка: БГНЕС

667 0

Елина Свитолина спечели турнира от сериите Мастърс в Рим. Дванайстата в света се наложи на финала над Симона Халеп от Румъния с 4-6, 7-5, 6-1.

За украинката това е четвърта титла от началото на сезона. Мачът бе изключително оспорван през първия и втория сет, а третата част премина пред пълната доминация на младата надежда на украинския тенис. Иначе през първата част Халеп бе по-агресивната от двете тенисистки, като успя да реализира два пробива и да дръпне с 5-2 в резултата.

Младата украинка все пак успя да върне един от двата брейка, но това не й бе достатъчно да направи пълен обрат и четвъртата в света спечели с 6-4 първия сет. Втората част започна отлично за румънката, която проби още в първото подаване на своята съперничка. Тя от своя страна показа здрави нерви и след няколко отлични отигравания върна брейка за 1-1. Свитолина продължи с добрата си игра и направи нов пробив, но той отново бе върнат от по-опитната й опонентка.

При 4-3 Свитолина получи три възможности отново да пробие подаването на румънката, като при втората такава, това стана факт за 5-3 и шанс за 12-та в света да сервира за изравняване на сетовете. Нервите на младата тенисистка обаче не издържаха, от което Халеп се възползва максимално, пробивайки, а впоследствие и изравнявайки за 5-5. При 5-6 Свитолина реализира важен пробив, с което вкара срещата в решаващ трети сет. Видимо окрилената Свитолина стартира по страхотен начин третата част, като още в началото проби подаването на шампионката от Мастърса в Мадрид.

Украинката затвърди брейка за 3-0, а след това реализира нов такъв за 4-0, с което интригата в срещата приключи. Халеп все пак успя да вземе гейм в сета за 1-5, с което принуди съперничката си да сервира за трофея в италианската столица. 22-годишната украинка не трепна в решителния момент, като след малко повече от 2 часа игра вдигна победоносно ръце.

С победата си днес Свитолина спечели четвърта титла за 2017, след като вече триумфира на турнирите Куала Лумпур, Дубай и Истанбул, както и поведе в надпреварата за място в Заключителния турнир на WTA.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички