Суперфаворит за ФИНАЛ: Григор Димитров с огромен шанс срещу тотален "абонат" на тенис турнира в Марсилия


Суперфаворит за ФИНАЛ: Григор Димитров с огромен шанс срещу тотален "абонат" на тенис турнира в Марсилия
Снимка: Getty Images

11357 0

Григор Димитров се класира за полуфиналната фаза на втори турнир от трите, на които е участвал до момента през годината. Най-добрият български тенисист ще опита да стигне и още един финал, след като спечели този в Бризбън. Съперникът обаче няма да е никак лек - става въпрос за 18-ия в световната ранглиста Карен Хачанов.

Григор Димитров е сериозен фаворит срещу Карен Хачанов

Преди Григор Димитров срещу Карен Хачанов

Това е най-високо ранкираният му опонент до момента, след като се справи със Себастиан Корда и с Артур Риндеркнех. Руснакът, който е трети поставен в схемата, пък преодоля Роберто Баутиста Агут и Джан Джидън. И двамата го сториха без да загубят и сет. Все пак 32-годишният българин е в ролята на сериозен фаворит според специалист и анализатори. Това показва и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът на efbet за успех на Димитров е 1,52. Трябва да отбележим, че хасковлията все още няма поражение от този опонент. Те са се срещали три пъти в официални мачове до момента. Първо във Виена (2020), след това в Париж (2021), а най-скорошният им дуел е от Шанхай през миналата година. Григор побеждава във всеки от случаите, като единствено точно във Франция му е и единственият загубен сет (когато стига до обрат).

Те имат и един демонстративен сблъсък - през 2018 година в Хърлингам на трева, когато отново Димитров печели - след 2:1 сета. Ставката на efbet за първи успех в полза на Карен Хачанов срещу първата ракета на България е 2,63.

В другия полуфинал един срещу друг се изправят лидерът в основната схема Хуберт Хуркач и любимецът на местните фенове Уго Юмбер. Полякът е и единственият представител на топ 10 в турнира (8-и в света), като е в ролята на големия фаворит в дуела. Те са се срещали три пъти до момента - в това число и на тазгодишния Australian Open.

Хуберт Хуркач и Уго Юмбер пак се срещат: Кой ще играе на финала?

Хуберт Хуркач търси поредна победа над Уго Юмбер

Първият им дуел е през 2022 година на трева в Хале, където Хуркач печели с 2:0. В Базел през миналата година (хард) надделява с 2:1, а на първия за този сезон турнир от Големия шлем полякът губи само един сет.

Коефициентът на efbet за това той отново да победи Уго Юмбер и да прекърши мечтата на домакините за трофей е 1,59, докато ставката за първи триумф в полза на французина срещу Хуберт Хуркач е 2,40.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички