Страшна драма прати непобедимия Мъри на финал в Лондон


Страшна драма прати непобедимия Мъри на финал в Лондон

1124 0

Световният номер 1 Анди Мъри стигна за първи път в кариерата си до финал на заключителния турнир на АТР, след като победи Милош Раонич с 5-7, 7-6(5), 7-6(9) в изключително оспорван двубой в лондонската зала О2.

Мъри бе в серия от 22 поредни победи преди тази среща, като води битка с Новак Джокович за първата позиция в началото на годината, но днес бе много близо до загубата. Раонич успя да постигне пробив в решителния момент на първия сет и поведе в резултата, а във втория сет двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек.

В него британецът бе по-стабилен и спечели със 7-5, за да вкара мача в трети сет. Решаващата част бе изпълнена с обрати, като от резултат 4-4 последваха 4 поредни пробива, а Мъри на два пъти не успя да затвори мача на собствен сервис. В тайбрека олимпийският шампиона пропусна три мачбола, преди пред Раонич да се отвори възможност да вземе победата.

Мъри обаче отрази мачбола и в крайна сметка затвори мача при 4-та си възможност, за да стигне финала и да увеличи шансовете си да завърши годината на върха на световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички