Страхотно! Какъв е шансът на Григор Димитров да спечели Индиън Уелс - има 1 голяма изненада?


Страхотно! Какъв е шансът на Григор Димитров да спечели Индиън Уелс - има 1 голяма изненада?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

7348 0

След като се отдаде на най-дългата си почивка след старта на сезона, Григор Димитров започна успешно участието си на първия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000". Най-добрият български тенисист надделя със 7:5, 6:2 срещу Александър Мюлер, въпреки че бе рано пробит в срещата. Това бе 14-ият му успех до момента през 2024-та, като има само три поражения.

Ясен е и съперникът му за третия кръг в САЩ. Това е шампионът от Sofia Open Адриан Манарино. Ако преодолее и него, за Григор по всяка вероятност ще предстои сблъсък с Даниил Медведев. Осминафиналът срещу четвъртия в света ще е възможен и ако руснакът преодолее Себастиан Корда. Именно Медведев пък е един от основните фаворити за трофея според специалисти и анализатори. Това се забелязва и в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Големите фаворити на Индиън Уелс - Гришо скоро може да срещне един от тях

Медведев е в топ 4 на фаворитите на Индиън Уелс

Коефициентът на efbet за това руснакът да спечели трофея в Индиън Уелс е 8,00. Трябва да отбележим обаче, че препятствието му преди Гришо е доста коварно. Медведев има 31 победи и само две загуби от играчи извън топ 20 от старта на 2023 година. Любопитното е, че и двете поражения са точно срещу Корда.

Иначе само трима са с по-добри шансове на хартия за титлата от него, а това са и тримата разположени над Даниил в световната ранглиста - световният номер 1 Новак Джокович, вторият Карлос Алкарас, както и спечелилият първия за годината турнир от Големия шлем Яник Синер. Ето какви са ставките за тях:

  • Новак Джокович - 2,45;
  • Яник Синер - 3,45;
  • Карлос Алкарас - 4,90.

Предвид факта, че е много вероятно Григор да се изправи срещу един от топ 4 фаворитите още на осминафиналите, не е изненадващо, че българинът не е сред десетимата с най-голям шанс за трофея. И по този показател той е 13-и (което място заема в световната ранглиста, а и в схемата на турнира). Има обаче една изненада - по-ниско ранкиран от него състезател, който има по-големи шансове на хартия.

Колко вероятно е Григор Димитров да спечели Индиън Уелс?

Шансът на Гришо да спечели Индиън Уелс

Става въпрос за представителя на домакините Бен Шелтън, за когото коефициентът да спечели първа титла от турнирите "Мастърс" е 35,00. 21-годишният американец е с три места зад Григор Димитров в световната ранглиста. Ставката на efbet пък за Гришо да триумфира с трофея е 50,00. С по-големи шансове за успех от българина са още:

  • Александър Зверев - 22,00;
  • Алекс де Минор - 23,00;
  • Тейлър Фриц - 30,00;
  • Андрей Рубльов - 35,00;
  • Холгер Руне - 40,00;
  • Каспър Рууд - 40,00;
  • Стефанос Циципас - 45,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички