Страхотна новина! България приема турнир от ATP


Страхотна новина! България приема турнир от ATP
Снимка: Getty Images/Guliver

1406 0

България ще бъде домакин на турнир от Световния тур на АТР, разкриха спортният министър Красен Кралев и президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков. Става въпрос за турнир от серията "250". Под егидата на ATP има три категории турнири - "250", "500" и "Мастърс".

Надпреварата ще се провежда в началото на месец февруари в столичната зала "Арена Армеец", а договорът с АТР е за 3+2 години, като влиза в сила от следващата година. Наградният фонд ще е около 450 хиляди евро, а общият бюджет към 2.8 милиона лева, като Министерството на младежта и спорта ще осигурява 500 000 от тях.

Турнирът ще се провежда между 1 и 7 февруари, а Зала София ще бъде използвана за тренировки. По думите на Кралев има разговори с първата ни ракета Григор Димитров да включи българския турнир в календара си. В

Сърбия вече имаше опит да бъде наложен турнир от серията "250" на ATP. Зад инициативата застана световният номер едно Новак Джокович, но турнирът издържа само четири години - от 2009 до 2012 година. След това състезанието отпадна от календара на ATP, заради липсата на спонсори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички