Стефанос Циципас си осигури сблъсък срещу Ник Кириос на „Уимбълдън“


Стефанос Циципас си осигури сблъсък срещу Ник Кириос на „Уимбълдън“
Снимка: Getty Images

734 0

Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас намери място в трети кръг на „Уимбълдън“ след успех с 6:2, 6:3, 7:5 срещу Джордан Томпсън. Макар да бе затруднен в последния сет, гръцкият тенисист показа много по-добра игра в сравнение с предходния си мач. Следващият опонент на световния №5 ще бъде Ник Кириос, който по-рано днес отстрани Филип Краинович с 6:2, 6:3, 6:1.

Мачът започна отлично за Циципас, който в третия гейм навакса пасив от 15-40, за да реализира първия пробив в двубоя, след което го затвърди и поведе с 3:1. Томпсън редуцира пасива си, но това не притесни световния №5, който продължи да играе с много увереност и агресия. Бекхендът от основната линия бе най-ефективното оръжие на гърка в първия сет и той направи нова серия от три поредни спечелени гейма, като по този начин взе преднина в мача след 6:2.

Във тория сет Томпсън реализира пробив за 3:1. От този момент нататък обаче Циципас постепенно си върна инициативата и осъществи зрелищен обрат за 6:3. Третият сет бе най-равностойният в мача, тъй като Томпсън значително подобри представянето си. В първите единадесет гейма никой от двамата не стигна до брейкпойнт, като по този начин резултатът стана 6-5 в полза на гърка.

Циципас имаше три последователни мачбола, но Томпсън демонстрира борбеност и спаси първите два. Третият опит обаче се оказаа щастлив за родения в Атина тенисист и той триумфира след малко повече от два часа игра.

А ето кой пореден тенисист е аут от „Уимбълдън“ заради Ковид – 19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички