Стефанос Циципас надви Камерън Нори за седма титла в кариерата


Стефанос Циципас надви Камерън Нори за седма титла в кариерата
Снимка: Getty Images/Guliver

843 0

Стефанос Циципас надигра Камерън Нори в два сета – 6-3, 6-3, в спора за трофея на турнира от сериите 250 в Лион, Франция, за точно един час и 10 минути игра.

Откриващият сервис гейм на гърка, който влезе във финала в ролята на фаворит, бе труден, като британецът имаше три поредни точки за пробив, но Циципас се измъкна. На свой ред той можеше да нанесе удар в първото подаване на Нори, но съперникът от Великобритания спаси два брейкпойнта.

След надмощие на сервиращите в следващите няколко гейма, първата ракета на Гърция нанесе своя удар в осмия гейм, след което успешно затвори частта в своя полза. Вторият сет се разви по почти идентичен начин, като след шест равностойни гейма, Циципас отказа съперника с два пробива за седмата си титла в младата кариера.

Гъркът записа втори трофей за годината след този в Монте Карло – неговата първа титла от Мастърс 1000, отново на червено. Той игра и финал в Барселона, където бе надигран в драматична трисетова битка от „Краля на клея“ Рафаел Надал.

Нори продължи с доброто си представяне на червено, но отново загуби в спор за трофея, след като по-рано този месец отстъпи на испанеца Алберт Рамос-Виньолас в португалския град Ещорил. Той остава без титла при мъжете.

Двамата тенисисти ще насочат вниманието си към започващия на 30 май втори турнир от Големия шлем за годината – Ролан Гарос, който ще продължи до 13 юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички