Срещу най-силния опонент до момента на Australian Open: Новак Джокович бе най-безпощаден и набързо го приключи


Срещу най-силния опонент до момента на Australian Open: Новак Джокович бе най-безпощаден и набързо го приключи
Снимка: Getty Images

1437 0

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за осминафиналите на Australian Open. Сърбинът се изправи срещу най-добрия поне на хартия съперник до момента, като точно в този случай бе и най-категоричен. Той победи 32-рия в света Томас Мартин Ечевери с 3:0 сета за 2 часа и половина игра (6:3, 6:3, 7:6(2) в отделните части).

Това бе първата му победа без да загуби сет на първия за годината турнир от Големия шлем. В следващата фаза от надпреварата сърбинът ще се изправи срещу победителя от двойката Адриан Манарино - Бен Шелтън.

С младия американец Ноле има закачка. Двамата се сблъскаха на US Open, където на полуфиналната фаза сърбинът победи. Шелтън обаче не се изказа с особено уважение за легендата срещу себе си и след срещата Джокович поучително го "клъвна" с жеста, който е запазена марка за Бен.

Колкото до дуела му с Ечевери - Джокович не допусна нито една точка за пробив за съперника. В същото време реализира една в първата част и две във втората. Без особено напрежение - въпреки че опонентът е доста талантлив.

Новак Джокович на Australian Open

Чак в последната част Ечевери успя да се задържи и да не бъде пробит. Така развитието трябваше да дойде след тайбрек. При тях Джокович е абсолютен крал и е с най-добрия процент на победи - в кариерата си вече има 326 спечелени срещу 168 загубени.

Той даде само две точки на Ечевери в тайбрека, въпреки че през тази година до момента имаше един спечелен и два загубени тайбрека. В крайна сметка бе повече от категоричен и очаква опонента си на осминафинала.

Това бе мач номер 100 за Джокович на Australian Open. В тях има изумителните 92 победи и 8 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички