Сок и Бенето ще играят във втория полуфинал в Париж


Сок и Бенето ще играят във втория полуфинал в Париж
Снимка: Guliver/GettyImages

1034 0

Американецът Джак Сок и французинът Жулиен Бенето ще се изправят един срещу друг в полуфинала от долната част на схемата на Мастърса в Париж, след като вчера спечелиха своите мачове от ¼-финалите на надпреварата.

За 35-годишния Бенето приказката на домашния турнир продължи с първа победа над тенисист от топ 5 от 3 години насам, след като той надви Марин Чилич със 7-6(5), 7-5.

Французинът, който няма нито една титла от Тура в кариерата си, макар да е достигал 10 финала, използва енергията на шумната публика в зала „Берси“, за да надвие Чилич в два сета.

"Мисля, че това е една от най-добрите победи в кариерата ми. В турнирите на индивидуално това е най-красивата емоция, която съм изпитвал“, сподели щастливия Бенето след успеха.

За място на финала той ще спори с Джак Сок, който обърна испанеца Фернандо Вердаско с 6-7(3), 6-2, 6-3. Американецът достигна до втория Мастърс полуфинал за сезона, след като го стори в Маями, и по този начин запази шансовете си да се класира за Финалите на световния тур в Лондон. За целта Сок трябва да спечели титлата в Париж.

Същото е и условието пред сънародника му Джон Иснър, който в другия полуфинал ще срещне сръбския квалификант Филип Крайнович. Ако двамата американци спечелят полуфиналните си мачове днес, утре ще се изправят в директна битка за Лондон. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички