След дъжда - ето кога излиза Григор Димитров за първия си мач в Монте Карло


След дъжда - ето кога излиза Григор Димитров за първия си мач в Монте Карло
Снимка: Getty Images/Guliver

1060 0

Заради валежите в Монте Карло двубоят между Григор Димитров и германеца Ян-Ленард Щруф от първия кръг на Мастърс турнира в Княжеството бе отложен за ранния следобед днес. Димитров и Щруф трябваше да се изправят един срещу друг в понеделник, но дъждът обърка програмата на домакините и тя бе пренаредена.

По този начин срещата между двамата е насрочена за трета на Корт Де Пренс, където играта започва в 12:00 часа българско време с мача Алберт Рамос Виньолас - Яник Синер. След това Дан Еванс и Душан Лайович ще започнат своя мач, който започна вчера, но бе прекратен след 6-3 в полза на британеца в първия сет. Това означава, че мачът на Григор трябва да започне в ранния следобед, около 14:30 часа или малко след това.

До момента Димитров и Щруф са играли един срещу друг четири пъти, като балансът е 2:2. Любопитен факт е, че два от въпросните четири сблъсъка бяха именно във втория кръг на ATP Masters 1000 турнира в Монте Карло. През 2017 г. германецът победи с 3-6, 6-3, 6-2, а две години по-късно първата ни ракета взе реванш на кортовете на Княжеството със 7-6, 6-4. Последният мач помежду им бе отново на Мастърс надпревара на клей – в Рим през 2019 г., когато Щруф отново спечели с 6-4, 6-7, 6-3.

Гвоздеят на днешната програма в Монте Карло е двубоят между четвъртия поставен в схемата Стефанос Циципас и руската сензация от началото на сезона Аслан Карацев, който също ще се проведе в ранния следобед.

А коя телевизия ще предава мача на Григор с Щруф - вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички