Скован Григор Димитров беше поставен на колене от Хуан Мартин дел Потро във финала


Скован Григор Димитров беше поставен на колене от Хуан Мартин дел Потро във финала
Снимка: Gulliver/GettyImages

20916 0

Григор Димитров беше поставен на колене в Стокхолм, след като Хуан Мартин дел Потро му изнезе тенис лекция и спечели финала в Стокхолм след 6:4, 6:2 над световния №8, който не успя да спечели 4-ата си титла през сезон 2017.

Българският тенист игра много скован на свой сервис, допусна много грешки в играта си и беше наказан във важните моменти от Дел Потро. От своя страна аржентинецът беше абсолютно безгрешен, не допусна нито един пробив, неутрализира 5 брейк шанса за Димитров и изнесе много сериозен урок на 26-годишния българин.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Димитров започна с уинър и ас, но последваха две двойни грешки и аут от ракетата на Григор - точка за пробив в полза на Дел Потро. Тя обаче беше отразена след силна серия от форхенди на българина. Той отрази нова точка за пробив с отличен бекхенд и успя да защити първото си подаване.

1:1 - Дел Потро с безпроблемен гейм, в който Григор успя да спечели две точки, едната от които с прекрасен ретур, но топката така и не влезе в разиграване заради страхотните сервиси на Дел Потро.

2:1 - Началният удар на Димитров продължаваше да не работи в негова полза, тъй като рядко влизаше първи сервис, но все пак с добро изпъленение от втори сервис той се добра до 40:30. Хубав начален удар по диагонала му помогна да се оттегли на кратка почивка с аванс от 2:1.

2:2 - Гейм на 0 за Дел Потро.

2:3 (пробив) - Поредица от слаби отигравания на Димитров, а сервисът му спадна на под 50% вкаран първи начален удар. Това доведе до изоставане от 15:40. Аут от ракетата на Димитров значеше първи пробив в мача.

2:4 - Добра серия от ретури от страна на Димитров след 30:15 и успя да стигне до точка за пробив. Дел Потро атакува с форхенд и излизане при мрежата, а българинът пробва минаващ удар по правата, който обаче излезе в аут. Аржентинецът не остави повече шансове за световния №8 и затвърди пробива.

3:4 - Най-накрая силен сервис гейм за Димитров, който спечели подаването си на 15.

3:5 - Дел Потро продължи с убедителното си представяне и спечели гейм на 0.

4:5 - Гейм на 15 за Григор, но пробивът в аванс на Дел Потро все още беше на лице.

4:6 - Ситуация 0:30 в полза на Димитров, но Дел Потро успя да вкара силни начални удари и да притисне съперника, нанасяйки тежки удари от форхенд - 40:30. С ас аржентинецът затвори сета.

ВТОРИ СЕТ

1:1 - Димитров взе подаването си на 15, а след това стигна до 40:30 и шанс за атака. Тя обаче срещна мрежата и Дел Потро изравни.

1:2 (пробив) - Григор отново се скова и сбърка няколко лесни форхенда, единият от които при 30:40 в полза на Дел Потро - пробив и аванс за аржентинеца.

1:3 - Григор Димитров изпусна 3 шанса за пробив, след като в края на гейма ретурите му станаха твърде дълги и записа 3 поредни аут - отново Дел Потро затвърждава пробива.

2:4 - Ситуацията от първия сет се повтаря - лесен сервис-гейм за Димитров, но последва такъв и за Дел Потро.

2:5 (пробив) - Поредица от грешки от слайс бекхенд доведоха ситуацията от 30:15 до 30:40, а след това атакта на Димитров излезе в аут - нов пробив.

2:6 - Бърз гейм за Дел Потро и победа за аржентинеца във финала.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО - ЛИНК 1, ЛИНК 2

Преди мача

Григор Димитров продължава със силните си изяви през сезона и днес може да грабне 4-та титла за сезона и втора от турнира в Стокхолм. Именно в столицата на Швеция хасковлията вдигна първия си трофей в кариерата през 2013 година.

Съперник на Димитров ще бъде шампионът от миналата година Хуан Мартин дел Потро. До момента двамата имат 7 мача по между си, като аржентинецът води с 5:2 успеха. Последните два мача обаче бяха спечелени именно от сънародникът ни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички