Скандал в тениса! Китайка се разплака и напусна турнир, след като съперничката ѝ изтри отпечатък от топката (ВИДЕО)


Скандал в тениса! Китайка се разплака и напусна турнир, след като съперничката ѝ изтри отпечатък от топката (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8156 0

34-годишната китайска тенисистка Чжан Шуай, която е под №45 в ранглистата на WTA, се оттегли със сълзи на очи от мач на турнир в Будапеща, след като съперничката ѝ - Амариса Тот (Унгария, №548), изтри отпечатък от топката върху клея след спор около това къде точно е попаднал конкретният удар!

СИТУАЦИЯТА

Чжан изпрати форхенд по диагонал и първоначално изглеждаше, че топката закача линията и това е точка за китайката. Съдията край корта обаче даде сигнал за аут, което предизвика намесата на главния рефер. Той пък също отсъди, че точката трябва да бъде за унгарката...

Световната №45 категорично не прие решението и въпреки че мачът продължи за още едно разиграване, тя поиска да говори със супервайзъра на турнира. В това време обаче, ядосана от забавянето, Амариса Тот заличи следата от топката с обувката си!

"Чакай, чакай, чакай! Не изтривай отпечатъка", започна да вика Чжан. "Какво правиш? Защо правиш това?".

Китайката изглеждаше видимо разстроена от случилото се и организаторите помолиха да бъде прегледана от лекарите край корта. Вместо това обаче, тя реши да се оттегли от мача при изоставане с 5:6 в първия сет.

РЕАКЦИИТЕ

Унгарската публика се присмя на Чжан заради решението й, а Тот я поздрави и после вдигна победоносно ръце към трибуните. По-късно китайката се оплака за отсъждането в социалните мрежи и благодари на хората, които са я подкрепили.

Амариса Тот все пак получи критики от други тенисистки за поведението си: "Отвратително отношение!", написа в "Twitter" хърватката Айла Томлянович. Австралийката Елън Перес пък добави, че е загубила уважението си към унгарката и че ще ѝ каже мнението си за нея, когато я срещне на корта...

*Четете последните новини от света на тениса в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички