Силен първи сет не бе достатъчен, Димитър Кузманов отпадна от квалификациите на Australian Open


Силен първи сет не бе достатъчен, Димитър Кузманов отпадна от квалификациите на Australian Open
Снимка: Getty Images

824 0

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов отпадна от квалификациите на Australian Open. Той отпадна от световния номер 200 Били Харис след обрат.

Кузманов бързо се сбогува с Австралия

Кузманов изигра силен първи сет, но играта му се влоши, като не успя да излезе от кризата. Първата част бе спечелена от българина с 6:0 само за 23 минути. Във втория сет обаче ролите се размениха и Харис направи два поредни пробива, като взе частта с 6:2. В заключителната част Харис отново записа два последователни брейка, оформяйки крайното 0:6, 6:2, 6:2 след 1 час и 38 минути игра.

Всички пет аса в мача бяха в актива на Харис, като Кузманов спечели 62% от точките си на първи сервис. Втората ни ракета реализира всички точки за пробив, до които достигна - 3 от 3, но британецът също беше перфектен в това отношение с една повече. Григор се готви за участие в основната схема, като вече е ясно кога може да се изправи срещу играч от топ 4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички