Шеметен старт на Гаел Монфис, даде заявка за титлата на Sofia Open


Шеметен старт на Гаел Монфис, даде заявка за титлата на Sofia Open
Снимка: Getty Images/Guliver

2436 0

Голямата атракция за феновете на 4-ото издание на тенис турнира Sofia Open Гаел Монфис започна ударно участието си в зала "Арена Армеец". В двусетов дуел срещу финалиста в първия ATP турнир в София - Виктор Троицки, френският тенисист спечели с 6:3, 6:4 и си осигури място на осминафинал в надпреварата с ранг "250".

Един от най-атрактивните представители на мъжкия тенис регистрира по един пробив във всеки от двата сета, а невероятният му сервис му осигури сравнително лесна победа срещу сърбина, който не се намира в добра форма и в момента е под №185.

Интересен факт е, че двамата се бяха срещали едва 4 пъти до момента на турнири при мъжете, а за последно играха през 2015 година. И 5-те победи вече са на сметката на Монфис.

Това е втора поява за френския тенисист у нас, след като преди няколко години игра демонстративен мач срещу Григор Димитров, който обаче загуби. Формата, демонстрирана в днешния мач, загатва, че Монфис може да е от скритите фаворити в турнира.

Зрелището във вторник вечер започна равностойно, като двамата откриха срещата с по един сет на 0. Монфис обаче пръв се възползва от колебанията на Троицки, като в гейм №4 притисна своя съперник, а сърбинът допусна две поредни грешки след 30:30 и допусна пробив.

В ответния гейм Троицки на свой ред получи шанс за пробив, но Монфис се защити с прекрасен сервис. Получиха се и няколко любопитни разигравания, но френският представител удържа атаките на Троицки и защити пробива си. След това той лесно взе своите подавания и спечели първия сет с 6:3.

Още в началото на втория сет можеше да се стигна до пробив, но Троицки реагира отлично при изоставане с 15:30, регистрирайки два аса и един форхенд уинър. Двамата определено се разиграха в следващте минути, а при 3:2 Монфис взе сстрахотен сервис гейм на 0, в който показа няколко фантастични удари от основната линия, на единия от които Троицки поздрави своя съперник - 3:3.

Това се оказа решаващ гейм в мача. След невероятната си игра Монфис достигна до 2 точки за пробив след трудности на сервис от страна на Троицки. Сърбинът най-накрая пласира отличен начален удар и изглеждаше, че ще спечели следващото разиграване, но с брилянтен минаващ удар Монфис се добра до скъпоценен пробив - 3:4.

Троицки не се предаде и на свой ред стигна до 2 точки за пробив, но при първата прати ретура си в мрежата. Последва и интересно разиграване, при което Троицки се опита да обърне посоката на разиграването, но форхендът му излезе в аут, а след това Монфис защити подаването си.

Троицки затрудни сериозно Монфис и при 5:4 в полза на френския тенисист, който допусна две двойни грешки в гейма и позволи нова точка за пробив - 30:40. Началният удар оттново го извади и той спечели гейма, с което и двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички