Шеги, закачки, шоу и първи успех на Григор над Федерер - насред Ню Йорк


Шеги, закачки, шоу и първи успех на Григор над Федерер - насред Ню Йорк
Снимка: Getty Images/Guliver

2390 0

Едно незабравимо шоу и първа победа, макар и само за статистиката – в това се превърна срещата между нашето тенис лъвче Григор Димитров и вечната легенда на този спорт Роджър Федерер.В шоу мача в „Медисън Скуер Гардън” Димитров взе успех с 6:2, 1:6, 7:5.

Вечерта в Ню Йорк не беше само на Димитров и Федерер. Преди главното събитие за вечерта видяхме още един епизод от великото съперничество между Моника Селеш и Габриела Сабатини, който аржентинката спечели с 8-5 гейма.

В първия сет превъзходството на Димитров беше пълно. Той проби след два магически удара по линиите – и двата от форхенд. "Григор се справя уникално на ретур засега, но трябва да остана спокоен”, коментира в експресно интервю в почивката между геймовете Роджър Федерер, информира Tenniskafe. „Страхотно е, че организаторите са поканили точно него, защото той е представител на младата вълна от тенисисти, които ще са на корта през следващите пет-десет години." След това Григор направи и още един пробив, като този път Маестрото също помогна с двойна грешка, а за финал на сета се спаси от точка за пробив с ас.

Вторият сет беше изцяло на сметката на Федерер. Роджър демонстрира, че и в шоу няма да загуби просто така, като от 2:1 гейма насетне нижеше гейм след гейм. При 3:1 Маестрото "пощади" Григор при излизането си на мрежата и пласира по-слабо воле, с което даде възможност на българина да отиграе топката. Григор пък използва шанса да направи лоб с удар между краката, който Роджър догони и на свой ред отвърна с "хотдог", а Димитров джентълменски изкара волето си в аут и съперникът му вдигна ръка в знак на уважение към проявата на таланта ни. За финал на сета Григор се пооплака от Федерер: "Не трябваше да удряш тези уинъри толкова силно, човече, едва успявах да запазя поне малко от концентрацията си след тях".

Финалният сет тръгна в полза на Федерер – пробив за 2:1, но още в следващия гейм Григор стигна до 40-40 с брилянтна комбинация от бекхенд къса топка и бекхенд минаващ удар. А после си осигури брейкпойнт след изключително странен удар, в който първо прескочи топката, за да я отиграе с нещо като полу-смач. Федерер награди изпълнението с аплодисменти, но не и с пробив и удържа сервиса си.

При 3-2 Григор реши да промени тактиката и вкара в игра един от подавачите на топките. Момчето завърши точката с уникален лоб на линията и даде аванс от 15-0 на българина, който успя да пробие с безкомпромисен форхенд уинър. Двамата продължиха да се движат рамо до рамо в резултата до 6-5 за Григор, когато нашето момче стигна до 15-40 на сервиса на Федерер. Димитров направи непредизвикана грешка в следващото разиграване, но превърна втория мачпойнт в кариерата си срещу Роджър в първата си победа над швейцареца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички