Шарапова се завръща на корта още през април догодина


Шарапова се завръща на корта още през април догодина
Снимка: Getty Images/Guliver

780 0

Спортният арбитражен съд (CAS) съкрати дисквалификацията на Мария Шарапова и руската тенисистка може да се върне на корта от 26 април 2017 г. Това съобщи президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпишчев.

Той подчерта, че безупречната репутация на Маша е изиграла своята роля при взимането на решението на CAS и Русия трябва да е доволна.

БГНЕС припомни, че заради случая с допинг на Шарапова тя не участва в Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Международната федерация по тенис (ITF) я дисквалифицира за употреба на мелдоний за две години, като наказанието действа от 26 януари тази година. Бившата приятелка на Григор Димитров подаде жалба в CAS срещу санкцията на 14 юни.

"Двегодишното наказание можеше да остане, но тя никога не е нарушавала правилата преди и това изигра много важна роля", каза Тарпишчев.

Той допълни, че Руската федерация е готова да покани Шарапова да играе за отбора в турнира за Купата на Федерациите догодина.

Мелдоният стана забранено вещество от 1 януари тази година, а на 7 март Маша даде извънредна пресконференция в Лос Анджелис, на която обяви, че е видяла писмото от Антидопинговата агенция с уведомлението, но не го е прочела. Той се явява забранена субстанция както за състезателни, така и за извънсъстезателни периоди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички