Шарапова разкри плановете си за сезона на трева


Шарапова разкри плановете си за сезона на трева
Снимка: Getty Images/Guliver

837 0

 

Мария Шарапова обяви в кои турнири от сезона на тревна настилка ще вземе участие. В изявление, публикувано на личния й сайт, рускинята разкри, че ще играе на турнира в Бирмингам, след като е получила уайлд кард от организаторите. Надпреварата ще се проведе от 19 до 25 юни. Освен на турнира в Бирмингам, бившата номер 1 ще стартира и в квалификациите на Уимбълдън, тъй като ранкингът й вече го позволява. Припомняме, че Шарапова се завърна отново на корта на турнира в Щутгард през април, след като изтърпя наказание от 15 месеца заради употреба на мелдоний.

„Преди няколко месеца получих предложение за уайлд кард от организаторите на турнира в Бирмингам – турнир, който е един от най-паметните за мен като млад състезател. Много съм благодарна и развълнувана, че ще мога отново да играя в тази надпревара! Също така заради подобрения ми ранкинг, след първите три турнира от моето завръщане, ще играя и в квалификациите на Уимбълдън и поради тази причина няма да се налага да искам уайлд кард за основната схема”, съобщи Шарапова.

Носителката на пет титли от Шлема призна още, че вече е започнала лечение за травмата в лявото бедро, получена по време на мача й от втори кръг на турнира в Рим срещу Миряна Лучич-Барони.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички