Шарапова посочи какво ѝ коства отпадането в Щутгарт


Шарапова посочи какво ѝ коства отпадането в Щутгарт
Снимка: Getty Images/Guliver

1302 0

"Пропилените точки за пробив ми струваха много скъпо в мача срещу Кристина Младенович", заяви Мария Шарапова след поражението си в полуфинала на турнира в Щутгарт.

Завърналата се в тениса след наказание рускиня спечели първия сет с 6-3 и загуби следващите два с 5-7, 4-6. Маша реализира само три пробива от цели 16 възможности в мача.

"Не бих казала, че се сърдя на себе си. Разбира се, искаше ми се да използвам повече възможности, когато имах преднина в резултата. Изпуснах 12 от 14 точки. Това доведе до спад и позволи на Младенович да се върне в играта, да придобие увереност и отново да започне да се бори. Не съумях да я поставя отново под натиск, а когато позволяваш на съперничка като нея да играе, това може да стане опасно. Тези толкова много точки за пробив, които не реализирах, ми струваха скъпо. Младенович подава отлично и когато тя ме постави под натиск, допуснах твърде много грешки", обяви Шарапова.

В заключителната среща на турнира французойката Младенович ще играе с германката Лаура Зигемунд, която в другия полуфинал се наложи над Симона Халеп с 6-4, 7-5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички